Falafel med saffransstekt blomkålsris
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Falafel med saffransstekt blomkålsris

5 (1 betyg)

Få en skön känsla av mellanöstern genom att bjuda saffransstekt blomkålsris till falafeln. Servera med hemlagad morotshummus och toppa med granatäppelkärnor och persilja.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g fryst falafel
  • 300 g blomkålsris Hackat & klart
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • granatäppelkärnor, till servering
  • persilja, till servering
Morotshummus:
  • 300 g morötter
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, sköljda
  • 3 msk tahini
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 citron, saft
  • salt och svartpeppar
Dryckestips:
  • Falcon lager alkoholfri
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Stek blomkål, lök, vitlök, chili och saffran i olja tills blomkålen mjuknat, ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Morotshummus:

  1. 1

    Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Mixa morötter, kikärtor, tahini och spiskummin slätt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  2. 2

    Servera falafeln med blomkålsriset och morotshummusen. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör