Fajitamarinerad fläskfilé på spett

Betyg (1-5):
2.96 (23 betyg)

Kycklingspett i brödrulle med god tomatsallad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 30 g fajita kryddmix
  • träspett, eventuellt
  • 1 kruka koriander
  • Stekt bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl matyoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad:
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 1 grön paprika i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, saften av
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Putsa ev fläskfilén och skär den i tärningar 2–3 cm stora. Blanda yoghurt och kryddmix och låt köttet marinera i blandningen minst 30 min, gärna längre.

Stekt bröd

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna till brödet i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och arbeta ihop till en kladdig deg. Mjöla in händer och bakbord ordentligt. Forma till platta bröd och stek i rikligt med olja på medelvärme ca 3 min per sida.
  2. Trä det marinerade köttet på spett och lägg dem på oljad plåt. Grilla högt upp i ugnen 7–8 min, vänd efter halva tiden.

Till servering

  1. Blanda ihop ingredienserna till salladen. Servera spetten i bröd med tomatsallad och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Karibisk köttgryta

(12)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 30 g fajita kryddmix
  • träspett, eventuellt
  • 1 kruka koriander
  • Stekt bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl matyoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad:
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 1 grön paprika i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, saften av
  • svartpeppar
  • salt

Fajitamarinerad fläskfilé på spett

Betyg (1-5):
2.96 (23 betyg)

Kycklingspett i brödrulle med god tomatsallad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa ev fläskfilén och skär den i tärningar 2–3 cm stora. Blanda yoghurt och kryddmix och låt köttet marinera i blandningen minst 30 min, gärna längre.

Stekt bröd

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna till brödet i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och arbeta ihop till en kladdig deg. Mjöla in händer och bakbord ordentligt. Forma till platta bröd och stek i rikligt med olja på medelvärme ca 3 min per sida.
  2. Trä det marinerade köttet på spett och lägg dem på oljad plåt. Grilla högt upp i ugnen 7–8 min, vänd efter halva tiden.

Till servering

  1. Blanda ihop ingredienserna till salladen. Servera spetten i bröd med tomatsallad och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Karibisk köttgryta

(12)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies