Exotisk mathavresallad

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Otroligt goda smaker till- sammans. Nyttig!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 dl mathavre
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk örtsalt
  • 100 g rödkål
  • 0.5 nätmelon
  • 1 äpple
  • 1 apelsin
  • 60 g rucola
  • 3 msk granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackade rostade nötkött
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk örtsalt
  • 4 msk pressad apelsin
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka mathavren med gurkmeja och örtsalt enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.
  2. Skölj och strimla rödkålen fint. Skär nätmelon, äpple och apelsin i tärningar. Blanda allt med rucola och fördela på ett stort fat. Strö över granatäppelkärnor och nötter.
  3. Vispa ihop dressingen och ringla över salladen. Gott till grönsaksbiffar!

Tips

Pressa gärna extra apelsin över salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Elena

2017-05-25

Gott, gillas av flera hemma!

Jennifer

2015-08-10

Dressingen innehåller "krm torkad oregano". Hade varit spännande att få veta hur många kryddmått de hade tänkt sig....

Marie C Ramirez

2015-05-23

Underbart god!

Liknande recept

Matvetesallad med nektarin och mozzarella

(4)

Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

(0)

Quinoa med råstekta rotfrukter

(0)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

(29)

Årets tomatskörd i sallad

(0)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Fröknäcke på röda linser

(9)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl mathavre
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk örtsalt
  • 100 g rödkål
  • 0.5 nätmelon
  • 1 äpple
  • 1 apelsin
  • 60 g rucola
  • 3 msk granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackade rostade nötkött
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk örtsalt
  • 4 msk pressad apelsin
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm svartpeppar

Exotisk mathavresallad

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Otroligt goda smaker till- sammans. Nyttig!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka mathavren med gurkmeja och örtsalt enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.
  2. Skölj och strimla rödkålen fint. Skär nätmelon, äpple och apelsin i tärningar. Blanda allt med rucola och fördela på ett stort fat. Strö över granatäppelkärnor och nötter.
  3. Vispa ihop dressingen och ringla över salladen. Gott till grönsaksbiffar!

Tips

Pressa gärna extra apelsin över salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Elena

2017-05-25

Gott, gillas av flera hemma!

Jennifer

2015-08-10

Dressingen innehåller "krm torkad oregano". Hade varit spännande att få veta hur många kryddmått de hade tänkt sig....

Marie C Ramirez

2015-05-23

Underbart god!

Liknande recept

Matvetesallad med nektarin och mozzarella

(4)

Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

(0)

Quinoa med råstekta rotfrukter

(0)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

(29)

Årets tomatskörd i sallad

(0)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Fröknäcke på röda linser

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies