Entrecote med exotisk fruktsalsa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Snabblagad grillmiddag med en frisk och söt salsa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 600 g skivad, kryddad/marinerad entrecôte eller benfri fläskkarré
  • 2 msk smör
  • Exotisk fruktsalsa:
  • 2 skalade, tärnade kiwi
  • 300 g tärnad mango
  • 10 tärnade jordgubbar
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ salsan i kylen.
  2. Stek köttskivorna i fettet till önskad stekgrad, 3-5 minuter.

Servering

Servera köttet med salsan, limeklyftor och gärna ugnsstekt klyftpotatis och en blandad sallad.

Tips

Entrecote som är marinerad i soja: De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Om du är osäker på sojan som använts till marinaden, marinera själv istället med en soja du vet är glutenfri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika AB

2013-05-06

Onödigt gott!!

Liknande recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Limemarinerad fläskfilé

(5)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(15)

Gryta africana

(42)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 600 g skivad, kryddad/marinerad entrecôte eller benfri fläskkarré
  • 2 msk smör
  • Exotisk fruktsalsa:
  • 2 skalade, tärnade kiwi
  • 300 g tärnad mango
  • 10 tärnade jordgubbar
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar

Entrecote med exotisk fruktsalsa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Snabblagad grillmiddag med en frisk och söt salsa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ salsan i kylen.
  2. Stek köttskivorna i fettet till önskad stekgrad, 3-5 minuter.

Servering

Servera köttet med salsan, limeklyftor och gärna ugnsstekt klyftpotatis och en blandad sallad.

Tips

Entrecote som är marinerad i soja: De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Om du är osäker på sojan som använts till marinaden, marinera själv istället med en soja du vet är glutenfri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika AB

2013-05-06

Onödigt gott!!

Liknande recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Limemarinerad fläskfilé

(5)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(15)

Gryta africana

(42)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies