För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Entrecote med exotisk fruktsalsa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Snabblagad grillmiddag med en frisk och söt salsa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skivad, kryddad/marinerad entrecôte eller benfri fläskkarré
  • 2 msk smör
  • Exotisk fruktsalsa:
  • 2 skalade, tärnade kiwi
  • 300 g tärnad mango
  • 10 tärnade jordgubbar
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ salsan i kylen.
  2. Stek köttskivorna i fettet till önskad stekgrad, 3-5 minuter.

Servering

Servera köttet med salsan, limeklyftor och gärna ugnsstekt klyftpotatis och en blandad sallad.

Tips

Entrecote som är marinerad i soja: De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Om du är osäker på sojan som använts till marinaden, marinera själv istället med en soja du vet är glutenfri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika AB

2013-05-06

Onödigt gott!!

Liknande recept

Marinerad biff med mango

(9)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Afrikansk gryta med högrev

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(24)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Fläskfilé africana

(42)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Kassler med ananas och ost

(44)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g skivad, kryddad/marinerad entrecôte eller benfri fläskkarré
  • 2 msk smör
  • Exotisk fruktsalsa:
  • 2 skalade, tärnade kiwi
  • 300 g tärnad mango
  • 10 tärnade jordgubbar
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar

Entrecote med exotisk fruktsalsa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Snabblagad grillmiddag med en frisk och söt salsa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ salsan i kylen.
  2. Stek köttskivorna i fettet till önskad stekgrad, 3-5 minuter.

Servering

Servera köttet med salsan, limeklyftor och gärna ugnsstekt klyftpotatis och en blandad sallad.

Tips

Entrecote som är marinerad i soja: De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Om du är osäker på sojan som använts till marinaden, marinera själv istället med en soja du vet är glutenfri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika AB

2013-05-06

Onödigt gott!!

Liknande recept

Marinerad biff med mango

(9)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Afrikansk gryta med högrev

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(24)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Fläskfilé africana

(42)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Kassler med ananas och ost

(44)