Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Saftig stek med ett grönt tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 600 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Fyllda tomater:
  • 4 tomater
  • 1 hel vitlök i skalade klyftor
  • 1 dl basilika
  • 1 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 msk bearnaisesås
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 liter blandad sallad

Gör så här

  1. Börja med tomaterna. Koka vitlöksklyftorna i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och låt klyftorna svalna. Finfördela dem och basilikabladen i mixer/matberedare/mortel. Tillsätt crème fraiche och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur lite av innehållet med en sked. Fyll tomaterna med purén och sätt eventuellt tillbaka locket.
  3. Värm eventuellt såsen enligt förpackningen. Stek köttet i fettet, salta och peppra. Servera det med kall eller ljummen sås och tomater överströdda med pepparrot och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Fyllda tomater:
  • 4 tomater
  • 1 hel vitlök i skalade klyftor
  • 1 dl basilika
  • 1 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 msk bearnaisesås
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 liter blandad sallad

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Saftig stek med ett grönt tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Börja med tomaterna. Koka vitlöksklyftorna i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och låt klyftorna svalna. Finfördela dem och basilikabladen i mixer/matberedare/mortel. Tillsätt crème fraiche och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur lite av innehållet med en sked. Fyll tomaterna med purén och sätt eventuellt tillbaka locket.
  3. Värm eventuellt såsen enligt förpackningen. Stek köttet i fettet, salta och peppra. Servera det med kall eller ljummen sås och tomater överströdda med pepparrot och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!