Entrecôte gangnam style

Entrecôte gangnam style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Många ingredienser, men det är en lättlagad koreansk rätt med god sås.

Tillagningstid: 50 minuter + tid att marinera
4 portioner
  • 200 g hängmörad entrecôte, 4 tjocka skivor
  • 1 msk olja
  • Marinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk vitt vin
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk strösocker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 rivet riktigt moget päron
  • 1 strimlad gul lök
  • Chilipastesås:
  • 36 g misopaste, 3 påsar
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • Till servering:
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 2 krukor krispsallad
  • Marinerade grönsaker tex marinerade böngroddar, rädisor med sesam och chilipicklad gurka

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Vänd runt köttet i marinaden och täck med plastfolie. Marinera minst 1 tim i kylskåp, gärna över natten.

Chilipastesås

  1. Blanda alla ingredienser till chilipastesåsen. Låt vila under natten så att smakerna hinner komma fram. (Håller i kylskåp i minst en vecka).

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Innertemperaturen ska vara 56° för en rosa kärna. Skiva köttet i 0,5 cm tjocka skivor.
  3. Denna rätt äts med händerna. Använd salladsblad och fyll med ris, kött, sås och de marinerade grönsakerna och bönorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sabrina

2019-11-08

Marinaden till köttet och såsen är supergod!

Lille-Mor

2015-03-07

Jättefrächt men kör färska grönsaker. Prövade med picklade första gången men tyckte att det blev för många lika smaker.

Entrecôte gangnam style
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 200 g hängmörad entrecôte, 4 tjocka skivor
  • 1 msk olja
  • Marinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk vitt vin
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk strösocker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 rivet riktigt moget päron
  • 1 strimlad gul lök
  • Chilipastesås:
  • 36 g misopaste, 3 påsar
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • Till servering:
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 2 krukor krispsallad
  • Marinerade grönsaker tex marinerade böngroddar, rädisor med sesam och chilipicklad gurka

Entrecôte gangnam style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Många ingredienser, men det är en lättlagad koreansk rätt med god sås.

Tillagningstid: 50 minuter + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Vänd runt köttet i marinaden och täck med plastfolie. Marinera minst 1 tim i kylskåp, gärna över natten.

Chilipastesås

  1. Blanda alla ingredienser till chilipastesåsen. Låt vila under natten så att smakerna hinner komma fram. (Håller i kylskåp i minst en vecka).

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Innertemperaturen ska vara 56° för en rosa kärna. Skiva köttet i 0,5 cm tjocka skivor.
  3. Denna rätt äts med händerna. Använd salladsblad och fyll med ris, kött, sås och de marinerade grönsakerna och bönorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sabrina

2019-11-08

Marinaden till köttet och såsen är supergod!

Lille-Mor

2015-03-07

Jättefrächt men kör färska grönsaker. Prövade med picklade första gången men tyckte att det blev för många lika smaker.