Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

0 (0 betyg)

Hel laxsida i ugn är smart bjudmat. Rubba laxen med goda kryddor och låt den tillagas till perfektion i ugnen. Servera med ett smaskigt tillbehör på rostad kål och svart ris. Bjud en yoghurtsås med rostad vitlök och ingefära till.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk fänkålsfrön, grovt mortlade
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Till servering:
  • 3 dl svart ris
  • 300 g rödkål
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g babyspenat
  • chiliflakes
  • citronklyftor
Rostad vitlöks- och ingefärsyoghurt:
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fänkålsfrön, salt och peppar.

  2. 2

    Skär kål och lök i lika stora bitar. Vänd runt i olja och salt och fördela på plåten bredvid laxen. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 48°, ca 20 min. Låt de hela vitlöksklyftorna ligga med i ugnen de sista 10 minuterna.

  3. 3

    Skala vitlöksklyftorna och mosa dem med en gaffel. Blanda med resten av ingredienserna till såsen och smaka av med salt. Vänd runt kål och lök med ris och spenat. Toppa ev med chiliflakes och servera med citronklyftor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar