Enkla köttfärspiroger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lättlagade piroger med smakrik köttfärsfyllning av vitkål, lök och nötfärs. Perfekta att frysa in och ta fram till mellanmål, utflykt och picknick.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 550 g pizzadeg
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Strimla vitkål. Dela och strimla löken. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek färsen brun och smulig.
  2. Krydda färsen med salt och svartpeppar. Tillsätt kål och lök och fortsätt att steka under omrörning ca 10 min.
  3. Rulla ut pizzadegen och dra/ kavla ut den något tunnare. Stansa ut ca 8 cirklar med hjälp av en skål som är ca 20 cm i diameter.
  4. Lägg cirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen i mitten på cirklarna och nyp ihop kanterna inåt.Pensla kanterna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Voilà! Nu är det bara att servera. Om det blev vitkål över kan du servera en vitkålssallad till med olja, vinäger, salt och peppar

Tips

Perfekt picknickmat!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-05-05

Hej Amal! Testa att skippa ägget helt och pensla med lite vatten istället. Mvh Maja (redaktör)

Amal

2020-04-28

kan jag ersätta ägg men något annat?

Coop

2019-08-20

Hej Monica, tack för din kommentar! Vi har nu ändrat i receptet till ca 8 rundlar.

Monica

2019-08-14

Jag förstår inte hur man får ut 10 cirklar som är ca 20 cm i diameter! Kavlade ändå ut degen så den blev något tunnare så som det står. 4-6 stämmer bättre. Fyllningen var god men blev lite torr vid gräddningen. Det blev mycket fyllning över. Tycker många recept i Barnens kockskola varit riktigt bra - vi gör rätt ofta två olika fiskrecept - men detta det förstod vi oss inte på.

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 550 g pizzadeg
  • 1 ägg

Enkla köttfärspiroger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lättlagade piroger med smakrik köttfärsfyllning av vitkål, lök och nötfärs. Perfekta att frysa in och ta fram till mellanmål, utflykt och picknick.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Strimla vitkål. Dela och strimla löken. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek färsen brun och smulig.
  2. Krydda färsen med salt och svartpeppar. Tillsätt kål och lök och fortsätt att steka under omrörning ca 10 min.
  3. Rulla ut pizzadegen och dra/ kavla ut den något tunnare. Stansa ut ca 8 cirklar med hjälp av en skål som är ca 20 cm i diameter.
  4. Lägg cirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen i mitten på cirklarna och nyp ihop kanterna inåt.Pensla kanterna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Voilà! Nu är det bara att servera. Om det blev vitkål över kan du servera en vitkålssallad till med olja, vinäger, salt och peppar

Tips

Perfekt picknickmat!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-05-05

Hej Amal! Testa att skippa ägget helt och pensla med lite vatten istället. Mvh Maja (redaktör)

Amal

2020-04-28

kan jag ersätta ägg men något annat?

Coop

2019-08-20

Hej Monica, tack för din kommentar! Vi har nu ändrat i receptet till ca 8 rundlar.

Monica

2019-08-14

Jag förstår inte hur man får ut 10 cirklar som är ca 20 cm i diameter! Kavlade ändå ut degen så den blev något tunnare så som det står. 4-6 stämmer bättre. Fyllningen var god men blev lite torr vid gräddningen. Det blev mycket fyllning över. Tycker många recept i Barnens kockskola varit riktigt bra - vi gör rätt ofta två olika fiskrecept - men detta det förstod vi oss inte på.

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)