Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g savoykål i bitar
  • 1 klyftat äpple
  • 2 msk ljus sirap
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis och rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
  2. Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
  3. Servera med lingon och potatis.

Tips

Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g savoykål i bitar
  • 1 klyftat äpple
  • 2 msk ljus sirap
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis och rårörda lingon

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
  2. Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
  3. Servera med lingon och potatis.

Tips

Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!