Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål
  • Tid 30 min

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

4.33 (6 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g savoykål i bitar
  • 1 klyftat äpple
  • 2 msk ljus sirap
  • salt
Till servering:
  • kokt potatis och rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.

  2. 2

    Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.

  3. 3

    Servera med lingon och potatis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar