
Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g nötfärs
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk hackad gul lök
- 1 msk smör
- 500 g savoykål i bitar
- 1 klyftat äpple
- 2 msk ljus sirap
- salt
- Till servering:
- kokt potatis och rårörda lingon
Gör så här
- Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
- Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
- Servera med lingon och potatis.
Tips

Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.
Liknande recept
Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
- Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
- Servera med lingon och potatis.
Tips

Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!