Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g savoykål i bitar
  • 1 klyftat äpple
  • 2 msk ljus sirap
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis och rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
  2. Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
  3. Servera med lingon och potatis.

Tips

Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

(3)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g savoykål i bitar
  • 1 klyftat äpple
  • 2 msk ljus sirap
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis och rårörda lingon

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
  2. Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
  3. Servera med lingon och potatis.

Tips

Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

(3)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies