Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g savoykål i bitar
  • 1 klyftat äpple
  • 2 msk ljus sirap
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis och rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
  2. Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
  3. Servera med lingon och potatis.

Tips

Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kycklinggryta med limeblad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fänkåls- och citrussallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g savoykål i bitar
  • 1 klyftat äpple
  • 2 msk ljus sirap
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis och rårörda lingon

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar och rulla till stora köttbullar. Stek i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
  2. Stek lök i smör tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt savoykål och äpple. Stek på medelvärme 2–3 min under omrörning. Häll i sirap och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
  3. Servera med lingon och potatis.

Tips

Riv ner 1 äpple och 1 liten lök i köttbullesmeten för lite mjukare konsistens.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kycklinggryta med limeblad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fänkåls- och citrussallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(4)