Enkel potatisgratäng

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

En snabb potatisgratäng med grädde, ost och cocktailtomater. Krämig och god, utmärkt till både vardag och fest.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 12 st stora kokta potatis
  • 2 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta riven eller pressad
  • 2 dl riven ost
  • 8 cocktailtomater
  • färsk timjan, klippt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatis. Lägg i en gratängform. Mosa dem med en potatiskross. Strö över salt.
  2. Häll grädde i en skål, tillsätt vitlök. Häll gräddblandningen över potatisarna. Strö över ost, tryck ner tomater.
  3. Strö över lite timjan. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gratängen med tunt skuren rostbiff (eller kalkon) och körsbärstomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Caesersallad med kycklingspett

(4)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 12 st stora kokta potatis
  • 2 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta riven eller pressad
  • 2 dl riven ost
  • 8 cocktailtomater
  • färsk timjan, klippt
  • 0.5 tsk salt

Enkel potatisgratäng

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

En snabb potatisgratäng med grädde, ost och cocktailtomater. Krämig och god, utmärkt till både vardag och fest.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis. Lägg i en gratängform. Mosa dem med en potatiskross. Strö över salt.
  2. Häll grädde i en skål, tillsätt vitlök. Häll gräddblandningen över potatisarna. Strö över ost, tryck ner tomater.
  3. Strö över lite timjan. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gratängen med tunt skuren rostbiff (eller kalkon) och körsbärstomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Caesersallad med kycklingspett

(4)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies