Enkel potatisgratäng

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

En snabb potatisgratäng med grädde, ost och cocktailtomater. Krämig och god, utmärkt till både vardag och fest.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 12 st stora kokta potatis
  • 2 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta riven eller pressad
  • 2 dl riven ost
  • 8 cocktailtomater
  • färsk timjan, klippt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatis. Lägg i en gratängform. Mosa dem med en potatiskross. Strö över salt.
  2. Häll grädde i en skål, tillsätt vitlök. Häll gräddblandningen över potatisarna. Strö över ost, tryck ner tomater.
  3. Strö över lite timjan. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gratängen med tunt skuren rostbiff (eller kalkon) och körsbärstomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetariska piroger

(7)

Primörpaj

(9)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Vegetariska portionspajer

(13)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 12 st stora kokta potatis
  • 2 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta riven eller pressad
  • 2 dl riven ost
  • 8 cocktailtomater
  • färsk timjan, klippt
  • 0.5 tsk salt

Enkel potatisgratäng

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

En snabb potatisgratäng med grädde, ost och cocktailtomater. Krämig och god, utmärkt till både vardag och fest.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis. Lägg i en gratängform. Mosa dem med en potatiskross. Strö över salt.
  2. Häll grädde i en skål, tillsätt vitlök. Häll gräddblandningen över potatisarna. Strö över ost, tryck ner tomater.
  3. Strö över lite timjan. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gratängen med tunt skuren rostbiff (eller kalkon) och körsbärstomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetariska piroger

(7)

Primörpaj

(9)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Vegetariska portionspajer

(13)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies