Enkel nasi goreng med kyckling

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Nasi goreng - en riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili. Här med kyckling och mandel, servera med ris och stekt ägg. Supergott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk mandel olja eller annan olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1.5 msk curry
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad, urkärnad chili
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 msk ketjap manis, eller annan söt soja
  • 200 g haricots verts
  • 4 hackade salladslökar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.
  2. 2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.
  3. Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?

Enkel nasi goreng med kyckling
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk mandel olja eller annan olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1.5 msk curry
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad, urkärnad chili
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 msk ketjap manis, eller annan söt soja
  • 200 g haricots verts
  • 4 hackade salladslökar

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Nasi goreng - en riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili. Här med kyckling och mandel, servera med ris och stekt ägg. Supergott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.
  2. 2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.
  3. Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?