
Enkel nasi goreng med kyckling
Betyg (1-5):
Nasi goreng - en riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili. Här med kyckling och mandel, servera med ris och stekt ägg. Supergott!
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- 3 dl basmatiris
- 2 ägg
- 1 msk vatten
- 2 msk mandel olja eller annan olja
- 400 g strimlad kycklingfilé
- 1.5 msk curry
- 2 hackade gula lökar
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 tsk hackad, urkärnad chili
- 2 dl hackad mandel
- 2 msk ketjap manis, eller annan söt soja
- 200 g haricots verts
- 4 hackade salladslökar
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.
- 2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.
- Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.
Enkel nasi goreng med kyckling
Betyg (1-5):
Nasi goreng - en riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili. Här med kyckling och mandel, servera med ris och stekt ägg. Supergott!
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.
- 2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.
- Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-09-22
Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Niclas
2016-09-22
Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?