
Enkel citronkaka med vallmofrön
Betyg (1-5):
Lättbakad citronkaka med vallmofrön. Den syrliga citronsirapen gör kakan tung och härlig.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
- 125 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 4 ägg
- 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
- 5 dl mandelmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk vallmofrön
- 2 tsk bakpulver
- Lemon drizzle
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl pressad citronsaft
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägg, citronskal och citronsaft.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
- Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick en massa hål när kakan fortfarande är varm.
- Ringla över sirapen lite i taget och låt kakan svalna i sin form.
Tips

Byt ut citronerna mot apelsiner så får du en annan typ av kaka.
Enkel citronkaka med vallmofrön
Betyg (1-5):
Lättbakad citronkaka med vallmofrön. Den syrliga citronsirapen gör kakan tung och härlig.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägg, citronskal och citronsaft.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
- Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick en massa hål när kakan fortfarande är varm.
- Ringla över sirapen lite i taget och låt kakan svalna i sin form.
Tips

Byt ut citronerna mot apelsiner så får du en annan typ av kaka.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-08-19
Supergod med intensiv citronsmak, fräscht.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Annika
2021-08-19
Supergod med intensiv citronsmak, fräscht.