Enkel citronkaka med vallmofrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Lättbakad citronkaka med vallmofrön. Den syrliga citronsirapen gör kakan tung och härlig.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzle
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp.Vispa ner ägg, citronskal och citronsaft.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rörner i smeten. Smöra och bröa en brödformsom rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten ochgrädda mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Smält sockret i citronsaften till en sirap.Stick en massa hål när kakan fortfarande ärvarm.
  4. Ringla över sirapen lite i taget och låtkakan svalna i sin form.

Tips

Byt ut citronerna mot apelsiner så får du en annan typ av kaka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerade körsbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzle
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft

Enkel citronkaka med vallmofrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Lättbakad citronkaka med vallmofrön. Den syrliga citronsirapen gör kakan tung och härlig.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp.Vispa ner ägg, citronskal och citronsaft.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rörner i smeten. Smöra och bröa en brödformsom rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten ochgrädda mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Smält sockret i citronsaften till en sirap.Stick en massa hål när kakan fortfarande ärvarm.
  4. Ringla över sirapen lite i taget och låtkakan svalna i sin form.

Tips

Byt ut citronerna mot apelsiner så får du en annan typ av kaka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerade körsbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)