Enkel citronkaka med vallmofrön

Enkel citronkaka med vallmofrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Lättbakad citronkaka med vallmofrön. Den syrliga citronsirapen gör kakan tung och härlig.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzle
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp.Vispa ner ägg, citronskal och citronsaft.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rörner i smeten. Smöra och bröa en brödformsom rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten ochgrädda mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Smält sockret i citronsaften till en sirap.Stick en massa hål när kakan fortfarande ärvarm.
  4. Ringla över sirapen lite i taget och låtkakan svalna i sin form.

Tips

Byt ut citronerna mot apelsiner så får du en annan typ av kaka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-08-19

Supergod med intensiv citronsmak, fräscht.

Liknande recept

Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Marinerade körsbär

Betyg
Betyg
(0)
Enkel citronkaka med vallmofrön
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzle
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft

Enkel citronkaka med vallmofrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Lättbakad citronkaka med vallmofrön. Den syrliga citronsirapen gör kakan tung och härlig.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp.Vispa ner ägg, citronskal och citronsaft.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rörner i smeten. Smöra och bröa en brödformsom rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten ochgrädda mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Smält sockret i citronsaften till en sirap.Stick en massa hål när kakan fortfarande ärvarm.
  4. Ringla över sirapen lite i taget och låtkakan svalna i sin form.

Tips

Byt ut citronerna mot apelsiner så får du en annan typ av kaka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-08-19

Supergod med intensiv citronsmak, fräscht.

Liknande recept

Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Marinerade körsbär

Betyg
Betyg
(0)