Enkel citronkaka med vallmofrön

Enkel citronkaka med vallmofrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Lättbakad citronkaka med vallmofrön. Den syrliga citronsirapen gör kakan tung och härlig.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzle
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägg, citronskal och citronsaft.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick en massa hål när kakan fortfarande är varm.
  4. Ringla över sirapen lite i taget och låt kakan svalna i sin form.

Tips

Byt ut citronerna mot apelsiner så får du en annan typ av kaka.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-08-19

Supergod med intensiv citronsmak, fräscht.

Enkel citronkaka med vallmofrön
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzle
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft

Enkel citronkaka med vallmofrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Lättbakad citronkaka med vallmofrön. Den syrliga citronsirapen gör kakan tung och härlig.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägg, citronskal och citronsaft.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick en massa hål när kakan fortfarande är varm.
  4. Ringla över sirapen lite i taget och låt kakan svalna i sin form.

Tips

Byt ut citronerna mot apelsiner så får du en annan typ av kaka.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-08-19

Supergod med intensiv citronsmak, fräscht.