Enkel chokladfondant

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Enkel och krämig chokladfondant i små formar, perfekt att bjuda på till efterrätt. Servera med grädde, glass eller chokladsås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i det smälta smöret. Rör om tills chokladen smält. Blanda chokladsmeten med äggblandningen.
  3. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i fyra väl smorda, ugnståliga små formar. Grädda mitt i ugnen 5–7 min.
  4. Stjälp upp fondanterna på tallrikar. Servera med tex grädde, glass eller chokladsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk vetemjöl

Enkel chokladfondant

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Enkel och krämig chokladfondant i små formar, perfekt att bjuda på till efterrätt. Servera med grädde, glass eller chokladsås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i det smälta smöret. Rör om tills chokladen smält. Blanda chokladsmeten med äggblandningen.
  3. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i fyra väl smorda, ugnståliga små formar. Grädda mitt i ugnen 5–7 min.
  4. Stjälp upp fondanterna på tallrikar. Servera med tex grädde, glass eller chokladsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)