Engelska muffins

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Muffins goda att äta både med sylt och med bacon.

20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 4 dl mjölk
  • 20 g jäst
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 dl svarta och vita sesamfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jäst och salt med mjölken i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Strö lite mjöl på bordet och kavla ut degen, cirka 1,5 centimeter tjock. Stansa ut runda kakor med ett glas. Pensla båda sidorna med lite vatten och vänd rundlarna i sesamfrön. Låt jäsa på bakplåtspapper 30 minuter.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek bröden 3–5 minuter på medelvärme på varje sida. Låt svalna på ett galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Noak Eldh

2015-04-04

På riktiga english muffins skall det vara polenta, inte sesamfrön! Byt bara sesamfröna mot polenta och voila!

Liknande recept

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Örtbaguetter

(1)

Fullkornsvåfflor

(29)

Biscotti med blåbär och tranbär

(6)

Croissanter

(17)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 dl mjölk
  • 20 g jäst
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 dl svarta och vita sesamfrön
  • 1 tsk salt

Engelska muffins

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Muffins goda att äta både med sylt och med bacon.

20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jäst och salt med mjölken i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Strö lite mjöl på bordet och kavla ut degen, cirka 1,5 centimeter tjock. Stansa ut runda kakor med ett glas. Pensla båda sidorna med lite vatten och vänd rundlarna i sesamfrön. Låt jäsa på bakplåtspapper 30 minuter.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek bröden 3–5 minuter på medelvärme på varje sida. Låt svalna på ett galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Noak Eldh

2015-04-04

På riktiga english muffins skall det vara polenta, inte sesamfrön! Byt bara sesamfröna mot polenta och voila!

Liknande recept

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Örtbaguetter

(1)

Fullkornsvåfflor

(29)

Biscotti med blåbär och tranbär

(6)

Croissanter

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies