Engelska muffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (15 betyg)

Muffins goda att äta både med sylt och med bacon.

Tillagningstid: 2 tim
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mjölk
  • 20 g jäst
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 dl svarta och vita sesamfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jäst och salt med mjölken i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Strö lite mjöl på bordet och kavla ut degen, cirka 1,5 centimeter tjock. Stansa ut runda kakor med ett glas. Pensla båda sidorna med lite vatten och vänd rundlarna i sesamfrön. Låt jäsa på bakplåtspapper 30 minuter.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek bröden 3–5 minuter på medelvärme på varje sida. Låt svalna på ett galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Noak Eldh

2015-04-04

På riktiga english muffins skall det vara polenta, inte sesamfrön! Byt bara sesamfröna mot polenta och voila!

Liknande recept

Spara recept

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Matmuffins med morötter och fetaost

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Croissanter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Biscotti med mandel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 dl mjölk
  • 20 g jäst
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 dl svarta och vita sesamfrön
  • 1 tsk salt

Engelska muffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (15 betyg)

Muffins goda att äta både med sylt och med bacon.

Tillagningstid: 2 tim
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jäst och salt med mjölken i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Strö lite mjöl på bordet och kavla ut degen, cirka 1,5 centimeter tjock. Stansa ut runda kakor med ett glas. Pensla båda sidorna med lite vatten och vänd rundlarna i sesamfrön. Låt jäsa på bakplåtspapper 30 minuter.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek bröden 3–5 minuter på medelvärme på varje sida. Låt svalna på ett galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Noak Eldh

2015-04-04

På riktiga english muffins skall det vara polenta, inte sesamfrön! Byt bara sesamfröna mot polenta och voila!

Liknande recept

Spara recept

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Matmuffins med morötter och fetaost

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Croissanter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Biscotti med mandel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)