Biscotti med mandel

Biscotti med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Biscotti - en klassisk italiensk kaka. Här smaksatt med mandel, blåbär och tranbär.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
36 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade blåbär (50 g)
  • 1 dl hackade torkade tranbär (50 g)
  • 2 dl hackad mandel (100 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en fast deg.
  3. Dela degen i fyra bitar och rulla till längder lika långa som plåten. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.
  5. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Låt svalna några minuter innan du skär längderna i sneda bitar, cirka 9 per längd. Lägg dem med ena snittytan uppåt och grädda i 30 minuter eller tills kakorna känns torra. Vänd den andra snittytan upp efter halva tiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2015-07-27

Begärliga biscotti! Blir bäst med grovhackad mandel.

Moa

2012-01-17

Fantastiska!

Biscotti med mandel
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade blåbär (50 g)
  • 1 dl hackade torkade tranbär (50 g)
  • 2 dl hackad mandel (100 g)

Biscotti med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Biscotti - en klassisk italiensk kaka. Här smaksatt med mandel, blåbär och tranbär.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
36 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en fast deg.
  3. Dela degen i fyra bitar och rulla till längder lika långa som plåten. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.
  5. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Låt svalna några minuter innan du skär längderna i sneda bitar, cirka 9 per längd. Lägg dem med ena snittytan uppåt och grädda i 30 minuter eller tills kakorna känns torra. Vänd den andra snittytan upp efter halva tiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2015-07-27

Begärliga biscotti! Blir bäst med grovhackad mandel.

Moa

2012-01-17

Fantastiska!