Engelska muffins

Engelska muffins

3.07 (14 betyg)

Muffins goda att äta både med sylt och med bacon.

  • Ingredienser 5

Tillagningstid: Jästid: 1 timme 30 minuter Stektid: 20 minuter

Ingredienser

20 stycken
  • 4 dl mjölk
  • 20 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 dl svarta och vita sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jäst och salt med mjölken i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 1 timme.

  2. 2

    Strö lite mjöl på bordet och kavla ut degen, cirka 1,5 centimeter tjock. Stansa ut runda kakor med ett glas. Pensla båda sidorna med lite vatten och vänd rundlarna i sesamfrön. Låt jäsa på bakplåtspapper 30 minuter.

  3. 3

    Hetta upp en torr stekpanna och stek bröden 3–5 minuter på medelvärme på varje sida. Låt svalna på ett galler utan bakduk.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Noak Eldh

    På riktiga english muffins skall det vara polenta, inte sesamfrön! Byt bara sesamfröna mot polenta och voila!