En deg - 5 kakor

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Gör en grunddeg och smaksätt den med dina egna favoriter t ex blåbär, tranbär, choklad eller mandel.

Tillagningstid: 15 minuter + 30 minuter i frys Gräddtid: 10 m...
Ugnstemperatur:175º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • Smaksättning 1:
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl mandel
  • 1 citron, finrivet skal
  • Smaksättning 2:
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl gula russin
  • Smaksättning 3:
  • 2 dl torkade tranbär
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • Smaksättning 4:
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl osaltade pistagenötter
  • Smaksättning 5:
  • 1 dl non stop
  • 1 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Vispa smör och råsocker krämigt. Tillsätt ägg, mjöl, havregryn, bakpulver och salt.
  2. Hacka smaksättningen fint.
  3. Blanda in den i degen.
  4. Forma degen till en rulle, cirka 5 centimeter tjock. Rulla in den i plastfilm och låt vila i frysen cirka 30 minuter. Skär rullen i 30 skivor med en tandad kniv, det gör inget om de smular sönder lite. Tryck till varje kaka och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen cirka 10 minuter.

Tips

Gör dubbel sats och låt den ena rullen ligga kvar i frysen. Perfekt att ta fram, skära upp och grädda vid oväntat besök. (Håller cirka 3 månader i frys.)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cajsa

2014-04-08

Kanon allroundkaka. Bara leta fram lite goda smaksättningar. Rör ihop allt och lägger i kyl/frys en stund så det går att skiva "degen". Brukar köra 175 grader i 10 min. Perfekt!

Britta/webbredaktionen

2014-03-31

@Gunilla Det ska vara 175º.

Gunilla

2014-03-28

När det här receptet stod med i Coop Mersmak (nr 12, 2011) stod det 175 grader i 10 min. Vad ska det vara egentligen???

Julia

2013-07-31

Efter fem minuter på 250 grader var mina kakor totalt svarta, vill inte veta vad som skulle hänt om de fått stå ytterligare fem minuter. Jag gräddade dem på 150 grader i femton minuter - supergoda! Tänk på att lägga de luftigt på plåten, de flyter ut väldigt mycket.

Liknande recept

Jordgubbssmoothie

(96)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Bananpannkaka med blåbär

(10)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • Smaksättning 1:
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl mandel
  • 1 citron, finrivet skal
  • Smaksättning 2:
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl gula russin
  • Smaksättning 3:
  • 2 dl torkade tranbär
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • Smaksättning 4:
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl osaltade pistagenötter
  • Smaksättning 5:
  • 1 dl non stop
  • 1 dl hasselnötter

En deg - 5 kakor

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Gör en grunddeg och smaksätt den med dina egna favoriter t ex blåbär, tranbär, choklad eller mandel.

Tillagningstid: 15 minuter + 30 minuter i frys Gräddtid: 10 m...
Ugnstemperatur:175º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och råsocker krämigt. Tillsätt ägg, mjöl, havregryn, bakpulver och salt.
  2. Hacka smaksättningen fint.
  3. Blanda in den i degen.
  4. Forma degen till en rulle, cirka 5 centimeter tjock. Rulla in den i plastfilm och låt vila i frysen cirka 30 minuter. Skär rullen i 30 skivor med en tandad kniv, det gör inget om de smular sönder lite. Tryck till varje kaka och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen cirka 10 minuter.

Tips

Gör dubbel sats och låt den ena rullen ligga kvar i frysen. Perfekt att ta fram, skära upp och grädda vid oväntat besök. (Håller cirka 3 månader i frys.)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cajsa

2014-04-08

Kanon allroundkaka. Bara leta fram lite goda smaksättningar. Rör ihop allt och lägger i kyl/frys en stund så det går att skiva "degen". Brukar köra 175 grader i 10 min. Perfekt!

Britta/webbredaktionen

2014-03-31

@Gunilla Det ska vara 175º.

Gunilla

2014-03-28

När det här receptet stod med i Coop Mersmak (nr 12, 2011) stod det 175 grader i 10 min. Vad ska det vara egentligen???

Julia

2013-07-31

Efter fem minuter på 250 grader var mina kakor totalt svarta, vill inte veta vad som skulle hänt om de fått stå ytterligare fem minuter. Jag gräddade dem på 150 grader i femton minuter - supergoda! Tänk på att lägga de luftigt på plåten, de flyter ut väldigt mycket.

Liknande recept

Jordgubbssmoothie

(96)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Bananpannkaka med blåbär

(10)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies