Empanadas med tacokrydda

Empanadas med tacokrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.
  3. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Empanadas med tacokrydda
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Empanadas med tacokrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 st

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.
  3. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!