Empanadas med tacokrydda
Empanadas med tacokrydda
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Empanadas med tacokrydda

0 (0 betyg)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.

  2. 2

    Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.

  3. 3

    Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.

  4. 4

    Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. 1

    Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar