Dragonpanerad torsk med örtsås

Dragonpanerad torsk med örtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gurka
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • Panerad torsk
  • 400 g torsk
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • Ägg- och gräddfilssås
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad dill eller annan ört

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.
  2. Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.
  4. Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2021-01-02

God och enkel vardagsmat

Dragonpanerad torsk med örtsås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gurka
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • Panerad torsk
  • 400 g torsk
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • Ägg- och gräddfilssås
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad dill eller annan ört

Dragonpanerad torsk med örtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.
  2. Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.
  4. Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2021-01-02

God och enkel vardagsmat