
Dragonpanerad torsk med örtsås
Betyg (1-5):
Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 1 kg potatis
- 0.5 gurka
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 tsk honung
- Panerad torsk
- 400 g torsk
- 2 dl ströbröd
- 2 tsk torkad dragon
- 1 tsk citronpeppar
- 1 ägg
- 2 msk neutral olja
- 1 msk smör
- Ägg- och gräddfilssås
- 2 hårdkokta ägg
- 2 dl gräddfil
- 0.5 liten rödlök, finhackad
- 1 dl hackad dill eller annan ört
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.
- Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
- Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.
- Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.
Dragonpanerad torsk med örtsås
Betyg (1-5):
Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.
- Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
- Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.
- Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sofie
2021-01-02
God och enkel vardagsmat