Dragonpanerad torsk med örtsås
  • Tid 35 min

Dragonpanerad torsk med örtsås

3 (3 betyg)

Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gurka
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • salt
Panerad torsk
  • 400 g torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
Ägg- och gräddfilssås
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad dill eller annan ört
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.

  2. 2

    Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. 3

    Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.

  4. 4

    Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar