Dillknäcke med kummin
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Dillknäcke med kummin

4 (2 betyg)

Krispigt och tunt hårdbröd med smak av sommaren. Skräddarsydda till buffé och plockmatsbordet.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

24 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk anis, fänkål eller färdigblandad brödkrydda
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl hackad krondill
  • 2 tsk kummin
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl, till utbaket
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön, kummin eller ost, samt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.

  2. 2

    Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 24 bitar. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter).

  3. 3

    Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt.

  4. 4

    Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock.

Servering

Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar