Dessert med päron och dumlefluff

Dessert med päron och dumlefluff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Kokta päron som toppas med fluffig dumlekola-grädde och kaksmulor. Perfekt efterrätt att servera under päronsäsongen.

Tillagningstid: 40 min + tid att kallna
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 stora päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 200 g Dumlekolor
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 st choklad cookies

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med socker, vatten och vaniljsocker. Värm tills päronen är något mjuka. Låt kallna helt.
  2. Värm grädden i en kastrull. Smält dumlen i grädden under omrörning. Ställ i kylen och låt den bli riktigtkall. Vispa fluffig med elvisp. Fördela päronen i serveringsglas, lägg på dumlegrädden och toppa med krossade kakor.

Tips

Förbered päron ochgrädde dagen innanoch lägg ihop vidservering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2021-09-19

En dessert för alla som älskar sötsaker !! Minskade dock mängden Dumle och hällde i lite salt för att balansera upp sötman. Blev en supersmarrig saltkola-variant.

Lisa

2021-09-05

Supergod! Tog lite mindre mängd dumle, 70% kanske. Blev toppen 👍🏼

Joanna

2021-09-04

Smarrig dessert, hade dock önskat lite syra till päronen och lite mindre dumle då den tog över smaken, annars en väldigt god dessert.

Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Dessert med päron och dumlefluff
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 stora päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 200 g Dumlekolor
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 st choklad cookies

Dessert med päron och dumlefluff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Kokta päron som toppas med fluffig dumlekola-grädde och kaksmulor. Perfekt efterrätt att servera under päronsäsongen.

Tillagningstid: 40 min + tid att kallna
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med socker, vatten och vaniljsocker. Värm tills päronen är något mjuka. Låt kallna helt.
  2. Värm grädden i en kastrull. Smält dumlen i grädden under omrörning. Ställ i kylen och låt den bli riktigtkall. Vispa fluffig med elvisp. Fördela päronen i serveringsglas, lägg på dumlegrädden och toppa med krossade kakor.

Tips

Förbered päron ochgrädde dagen innanoch lägg ihop vidservering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2021-09-19

En dessert för alla som älskar sötsaker !! Minskade dock mängden Dumle och hällde i lite salt för att balansera upp sötman. Blev en supersmarrig saltkola-variant.

Lisa

2021-09-05

Supergod! Tog lite mindre mängd dumle, 70% kanske. Blev toppen 👍🏼

Joanna

2021-09-04

Smarrig dessert, hade dock önskat lite syra till päronen och lite mindre dumle då den tog över smaken, annars en väldigt god dessert.

Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)