Delikatessköttbullar

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Små saftiga julköttbullar med kalvfärs och kryddpeppar, blir perfekta på julbordet. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 250 g kalvfärs
  • 250 g nötfärs
  • 3 msk kalvfond
  • 1 gul lök, riven
  • 1 kokt potatis, fint riven
  • 1 ägg
  • 3 msk grädde
  • 0.5 tsk kryddpeppar + kryddpeppar till stekning
  • 4 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda färsen med kalvfond, lök, potatis, ägg, grädde och peppar. Forma färsen till små köttbullar med blöta händer.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör. Krydda ev med mer kryddpeppar.

Tips

Gör ett stekprov innan du rullar köttbullarna. Smaka av med mera fond och kryddpeppar om det behövs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad

(30)

Köttfärssås med hetta och sötma

(16)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(10)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 250 g kalvfärs
  • 250 g nötfärs
  • 3 msk kalvfond
  • 1 gul lök, riven
  • 1 kokt potatis, fint riven
  • 1 ägg
  • 3 msk grädde
  • 0.5 tsk kryddpeppar + kryddpeppar till stekning
  • 4 msk smör, till stekning

Delikatessköttbullar

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Små saftiga julköttbullar med kalvfärs och kryddpeppar, blir perfekta på julbordet. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med kalvfond, lök, potatis, ägg, grädde och peppar. Forma färsen till små köttbullar med blöta händer.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör. Krydda ev med mer kryddpeppar.

Tips

Gör ett stekprov innan du rullar köttbullarna. Smaka av med mera fond och kryddpeppar om det behövs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad

(30)

Köttfärssås med hetta och sötma

(16)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(10)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies