Dahl med gula ärter

Dahl med gula ärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Dahl är god och genuin indisk vardagsmat. Denna med torkade gula ärter, ingefära och garam masala. Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min att koka
4 portioner
  • 2.5 dl torkade Gula ärtor
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 20 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 tsk spiskumminfrön
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chilipulver /chiliflakes

Gör så här

  1. Skölj ärterna i kallt vatten. Koka upp ärterna i 1 liter vatten. Skeda bort skum som ev bildas på ytan.
  2. Tillsätt gurkmeja och ingefära. Låt sjuda tills ärterna är mjuka, ca 1 ½ timme.
  3. Rör mycket mot slutet ifall mycket vätska kokat bort, så att det inte fastnar i botten.
  4. Om mycket vätska är kvar, höj värmen och låt puttra bort. Lyft ur ingefäran och tillsätt garam masala.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs spiskumminfrön, vitlök och chili tills vitlöken börjar få färg.
  6. Häll oljan över dhalen och rör runt. Servera med ugnsbakad indisk kyckling (receptet på den hittar du här på Coop.se) och ev bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanne

2022-02-01

Det här var väldigt torrt, jag slog i kokosmjölk i resterna, för utan gick det knappt ner i strupen. 😆

Nina

2020-11-15

Magisk gott!

Dahl med gula ärter
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2.5 dl torkade Gula ärtor
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 20 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 tsk spiskumminfrön
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chilipulver /chiliflakes

Dahl med gula ärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Dahl är god och genuin indisk vardagsmat. Denna med torkade gula ärter, ingefära och garam masala. Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min att koka
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj ärterna i kallt vatten. Koka upp ärterna i 1 liter vatten. Skeda bort skum som ev bildas på ytan.
  2. Tillsätt gurkmeja och ingefära. Låt sjuda tills ärterna är mjuka, ca 1 ½ timme.
  3. Rör mycket mot slutet ifall mycket vätska kokat bort, så att det inte fastnar i botten.
  4. Om mycket vätska är kvar, höj värmen och låt puttra bort. Lyft ur ingefäran och tillsätt garam masala.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs spiskumminfrön, vitlök och chili tills vitlöken börjar få färg.
  6. Häll oljan över dhalen och rör runt. Servera med ugnsbakad indisk kyckling (receptet på den hittar du här på Coop.se) och ev bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanne

2022-02-01

Det här var väldigt torrt, jag slog i kokosmjölk i resterna, för utan gick det knappt ner i strupen. 😆

Nina

2020-11-15

Magisk gott!