
Currysås - grundrecept
Betyg (1-5):
En klassisk currysås som passar bra att servera till en kokt kyckling med ris eller kycklingspett.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 2 msk smör
- 1.5 tsk curry
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl kycklingbuljong
- 1 äggula
- 0.5 dl grädde
Gör så här
- Fräs curryn i smör i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under omrörning.
- Koka såsen ca 3 min. Rör ut äggulan med grädden och vispa ner i såsen som sedan inte får koka. Smaka av.
Currysås - grundrecept
Betyg (1-5):
En klassisk currysås som passar bra att servera till en kokt kyckling med ris eller kycklingspett.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Fräs curryn i smör i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under omrörning.
- Koka såsen ca 3 min. Rör ut äggulan med grädden och vispa ner i såsen som sedan inte får koka. Smaka av.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!