Curryräkor med ris och grönsaker
  • Tid 25 min

Curryräkor med ris och grönsaker

5 (2 betyg)

God räkgryta med curry, broccoli och paprika smaksatt med mango chutney.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g skalade räkor
  • 70 g purjolök
  • 0.5 broccoli
  • 0.5 röd paprika
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 1 msk curry
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl mango chutney
  • salt
Till servering
  • 3 dl ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt räkorna rinna av om de varit frysta eller legat i lake. Skär purjolök, broccoli och paprika i lika stora bitar

  2. 2

    Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs alla grönsaker i curry och vitlök på medelvärme tills de mjuknat något. Häll i grädde, vatten och mango chutney. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner räkorna och smaka av med salt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johanna

    Barnen älskar den! Dubblar dock vitlöken och kryddar med både salt och peppar!