Curryräkor med ris

Betyg (1-5):
3.91 (35 betyg)

Räkor, paprika och lök i röd curry med kokosmjölk.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 4 dl ris
  • 340 g skalade räkor
  • 1 msk neutral olja
  • 4 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 knippe skivad salladslök
  • 1 strimlad röd paprika

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en stekpanna med olja och currypasta. Stek i 1 minut och tillsätt kokosmjölk och mjölk. Rör runt tills currypastan är utblandad.
  3. Tillsätt lök och paprika och smaka av med salt. Låt puttra 3 minuter på svag värme och lägg i räkorna precis innan servering.

Tips

Gör en mildare variant till barnen med vanlig curry och lite mango chutney eller banan.<br/>Red ev av med majsena för tjockare konsistens innan grönsakerna läggs i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2019-02-21

FANTASTISKT GOTT o så enkelt mmmmm

Kristina

2014-10-30

Jättegott och lätt att tillaga.

Inger Mossfeldt

2013-04-03

Rätten är lättlagad och mycket god. I vårt tycke blir det för mycket vätska. Det är onödigt att ta hela burken med cocosmjölken.

Britta/Webbredaktionen

2013-04-03

@nger Shah Man måste inte handla för ett visst belopp under en månad för att få Mer Smak. Om du registrerar 10 inköp med MedMera-kortet under en månad får du också tidningen.

Inger Shah

2013-04-02

Jag tycker ni är nåla med tidningen mersmak - som ensam handlar man inte alltid för den summan ni kräver. Hamköp t ex skickar mig sin tidning trots att jag inte handlar mer ån för ett par hundra kronor höst. Däremot är ni väldigt generösa med att sponsra Melodifestivalen och liknande evenemang. Coop känns inte alls som min egen affär.

....

2013-04-02

Jag aeter riktigl Thai mat i Thailand nu, saa jag bryr mig inte....Lagad av en riktig thailaendsk kvinna..

Jenny

2013-03-26

Enkelt och gott men jag tog nudlar istället för ris och ganska mycket mer currypasta än enligt receptet

Anders

2013-03-16

Mycket gott och enkelt att laga.

Bea

2013-01-11

Tyvärr var det här receptet så dåligt att maten blev i det närmsta oätlig och förstörde just vår fredagskväll. Utan tvekan det äckligaste jag någonsin har lagat, trots att jag följde receptet. Ta bort det ur receptbanken!

Ester

2013-01-10

Undra om jag gjorde nått fel för vår smakade verkligen ingenting. Ingen höjdare alltså. Man fick krydda lite själv vid bordet så gick det ju å äta ändå.

Gisela

2013-01-07

Snabbt, enkelt och kanongott!

Tessan

2013-01-07

Gott tecken när min 2,5-åring vräkte i sig två portioner och sa mmmm god mat.

Conny

2013-01-07

Det skulle vara bra om kalorimängden stod med. Det går att räkna ut själv, men det tar lite tid.

annika

2012-10-03

Väldigt omtyckt hemma men jag tog 2.5 dl matlagniggrädde istället för 1dl. Jag tyckte det blev för lite sås

Liknande recept

Pasta med saffransås och räkor

(14)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Saffransrisotto till jul

(6)

Hummer med tre såser

(1)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 dl ris
  • 340 g skalade räkor
  • 1 msk neutral olja
  • 4 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 knippe skivad salladslök
  • 1 strimlad röd paprika

Curryräkor med ris

Betyg (1-5):
3.91 (35 betyg)

Räkor, paprika och lök i röd curry med kokosmjölk.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en stekpanna med olja och currypasta. Stek i 1 minut och tillsätt kokosmjölk och mjölk. Rör runt tills currypastan är utblandad.
  3. Tillsätt lök och paprika och smaka av med salt. Låt puttra 3 minuter på svag värme och lägg i räkorna precis innan servering.

Tips

Gör en mildare variant till barnen med vanlig curry och lite mango chutney eller banan.<br/>Red ev av med majsena för tjockare konsistens innan grönsakerna läggs i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2019-02-21

FANTASTISKT GOTT o så enkelt mmmmm

Kristina

2014-10-30

Jättegott och lätt att tillaga.

Inger Mossfeldt

2013-04-03

Rätten är lättlagad och mycket god. I vårt tycke blir det för mycket vätska. Det är onödigt att ta hela burken med cocosmjölken.

Britta/Webbredaktionen

2013-04-03

@nger Shah Man måste inte handla för ett visst belopp under en månad för att få Mer Smak. Om du registrerar 10 inköp med MedMera-kortet under en månad får du också tidningen.

Inger Shah

2013-04-02

Jag tycker ni är nåla med tidningen mersmak - som ensam handlar man inte alltid för den summan ni kräver. Hamköp t ex skickar mig sin tidning trots att jag inte handlar mer ån för ett par hundra kronor höst. Däremot är ni väldigt generösa med att sponsra Melodifestivalen och liknande evenemang. Coop känns inte alls som min egen affär.

....

2013-04-02

Jag aeter riktigl Thai mat i Thailand nu, saa jag bryr mig inte....Lagad av en riktig thailaendsk kvinna..

Jenny

2013-03-26

Enkelt och gott men jag tog nudlar istället för ris och ganska mycket mer currypasta än enligt receptet

Anders

2013-03-16

Mycket gott och enkelt att laga.

Bea

2013-01-11

Tyvärr var det här receptet så dåligt att maten blev i det närmsta oätlig och förstörde just vår fredagskväll. Utan tvekan det äckligaste jag någonsin har lagat, trots att jag följde receptet. Ta bort det ur receptbanken!

Ester

2013-01-10

Undra om jag gjorde nått fel för vår smakade verkligen ingenting. Ingen höjdare alltså. Man fick krydda lite själv vid bordet så gick det ju å äta ändå.

Gisela

2013-01-07

Snabbt, enkelt och kanongott!

Tessan

2013-01-07

Gott tecken när min 2,5-åring vräkte i sig två portioner och sa mmmm god mat.

Conny

2013-01-07

Det skulle vara bra om kalorimängden stod med. Det går att räkna ut själv, men det tar lite tid.

annika

2012-10-03

Väldigt omtyckt hemma men jag tog 2.5 dl matlagniggrädde istället för 1dl. Jag tyckte det blev för lite sås

Liknande recept

Pasta med saffransås och räkor

(14)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Saffransrisotto till jul

(6)

Hummer med tre såser

(1)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies