Curry med blomkål och tofu

Curry med blomkål och tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En smakrik vegetarisk currygryta med blomkål, tofu och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 300 g naturell tofu
  • 800 ml kokosmjölk
  • Currypasta
  • 1 citrongräs
  • 2 röda chili
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk mald koriander
  • 0.5 msk rårörsocker
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 bröd
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Currypasta: Dela citrongräset på längden, banka det lätt med baksidan av knivbladet och hacka det grovt.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan i en matberedare monterad med kniv till en jämn smet. Skär blomkålen i buketter och tofun i kuber.
  3. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull ca 5 min. Tillsatt ev några droppar olja om det fastnar.
  4. Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt. Lägg i blomkål och tofu. Sjud ca 10 min under lock. Servera med bröd, jordnötter och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Färskpotatisknyten med tofu- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Panerad tofu med blomkålspuré och picklad gurksallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Curry med blomkål och tofu
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 300 g naturell tofu
  • 800 ml kokosmjölk
  • Currypasta
  • 1 citrongräs
  • 2 röda chili
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk mald koriander
  • 0.5 msk rårörsocker
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 bröd
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Curry med blomkål och tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En smakrik vegetarisk currygryta med blomkål, tofu och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Currypasta: Dela citrongräset på längden, banka det lätt med baksidan av knivbladet och hacka det grovt.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan i en matberedare monterad med kniv till en jämn smet. Skär blomkålen i buketter och tofun i kuber.
  3. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull ca 5 min. Tillsatt ev några droppar olja om det fastnar.
  4. Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt. Lägg i blomkål och tofu. Sjud ca 10 min under lock. Servera med bröd, jordnötter och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Färskpotatisknyten med tofu- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Panerad tofu med blomkålspuré och picklad gurksallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)