Crispy chicken med bbq-sås

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En ”hink” nyfriterad kyckling är ibland precis vad man vill ha.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 liter frityrolja
  • Bbq-sås
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl honung
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela halvorna först i ben och bröst och sedan ytterligare en gång per bit.
  2. Rör ihop gräddfil, ägg, de torra kryddorna och hälften av saltet. Vänd runt all kyckling i gräddfilsblandningen och låt gärna marinera 30 min. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  3. Blanda vetemjöl, resten av saltet och cayennepeppar. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Vänd kycklingen i mjölblandningen och fritera i oljan ca 10 min. Bitar med ben tar längre tid.
  4. Servera såsen till de nyfriterade kycklingbitarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Crispy chicken med bbq-sås
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 hel kyckling
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 liter frityrolja
  • Bbq-sås
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl honung
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En ”hink” nyfriterad kyckling är ibland precis vad man vill ha.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela halvorna först i ben och bröst och sedan ytterligare en gång per bit.
  2. Rör ihop gräddfil, ägg, de torra kryddorna och hälften av saltet. Vänd runt all kyckling i gräddfilsblandningen och låt gärna marinera 30 min. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  3. Blanda vetemjöl, resten av saltet och cayennepeppar. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Vänd kycklingen i mjölblandningen och fritera i oljan ca 10 min. Bitar med ben tar längre tid.
  4. Servera såsen till de nyfriterade kycklingbitarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!