Couscoussallad med sötpotatis

Couscoussallad med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gullig couscous, söt potatis och gröna, sköna bönor i en fantastisk dressing med kajennpeppar, mynta och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
  • 700 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl couscous
  • 200 g frysta haricots verts
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten citron, pressad saft
  • 1 msk honung
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 dl grovhackad färsk mynta
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i tärningar, ca 2x2 cm. Häll oljan i en stor ugnsform. Lägg i potatisen och blanda om så att allt blir inoljat. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 15-20 minuter.
  2. Koka upp buljongen i en gryta. Blanda i grynen och låt dem stå under lock ca 5 minuter. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda couscous, sötpotatis och bönor i en salladsskål. Rör ihop dressingen och blanda ner den i skålen. Servera salladen ljummen eller kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evelina

2021-01-17

Känns mer som ett tillbehör, eller en rätt på en buffé, än en fristående rätt. Kan med fördel piffas upp mer nötter, frön och/eller någon ost.

Couscoussallad med sötpotatis
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 700 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl couscous
  • 200 g frysta haricots verts
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten citron, pressad saft
  • 1 msk honung
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 dl grovhackad färsk mynta
  • 2 krm salt

Couscoussallad med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gullig couscous, söt potatis och gröna, sköna bönor i en fantastisk dressing med kajennpeppar, mynta och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i tärningar, ca 2x2 cm. Häll oljan i en stor ugnsform. Lägg i potatisen och blanda om så att allt blir inoljat. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 15-20 minuter.
  2. Koka upp buljongen i en gryta. Blanda i grynen och låt dem stå under lock ca 5 minuter. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda couscous, sötpotatis och bönor i en salladsskål. Rör ihop dressingen och blanda ner den i skålen. Servera salladen ljummen eller kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evelina

2021-01-17

Känns mer som ett tillbehör, eller en rätt på en buffé, än en fristående rätt. Kan med fördel piffas upp mer nötter, frön och/eller någon ost.