Mandelcouscous

Mandelcouscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Elegant mandelkaraktär tillsammans med päron och tomatpuré gör couscousen smakfull och färgstark.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 dl sötmandlar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous
  • 2 päron
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g blandad sallad
  • 100 g fetaost

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull. Grovhacka mandeln och låt den fräsa med.
  2. Tillsätt tomatpuré och smula ner buljongtärningen. Häll över vattnet och låt det koka upp. Rör ner couscousgrynen, ta kastrullen från värmen och låt grynen svälla 5 minuter. Rör om med en gaffel.
  3. Kärna ur päronen, skär dem i klyftor och stek dem i fettet i en stekpanna.
  4. Häll couscousen på ett fat, garnera med päron och sallad. Smula över fetaosten.

Servering

I Sydeuropa, och framförallt i Italien finns det vita viner som har en liten elegant mandelkaraktär. Ett sådant vin väljer vi till den här couscousen, och om vi också tar hänsyn till päronen och tomatpurén blir valet ännu lättare.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandelcouscous
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 dl sötmandlar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous
  • 2 päron
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g blandad sallad
  • 100 g fetaost

Mandelcouscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Elegant mandelkaraktär tillsammans med päron och tomatpuré gör couscousen smakfull och färgstark.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull. Grovhacka mandeln och låt den fräsa med.
  2. Tillsätt tomatpuré och smula ner buljongtärningen. Häll över vattnet och låt det koka upp. Rör ner couscousgrynen, ta kastrullen från värmen och låt grynen svälla 5 minuter. Rör om med en gaffel.
  3. Kärna ur päronen, skär dem i klyftor och stek dem i fettet i en stekpanna.
  4. Häll couscousen på ett fat, garnera med päron och sallad. Smula över fetaosten.

Servering

I Sydeuropa, och framförallt i Italien finns det vita viner som har en liten elegant mandelkaraktär. Ett sådant vin väljer vi till den här couscousen, och om vi också tar hänsyn till päronen och tomatpurén blir valet ännu lättare.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!