Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter
Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter
  • Tid 25 min

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

3.33 (6 betyg)

Couscous med paprika, rödlök, broccoli och oliver serveras med en krämig kikärtsröra.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 paprika, i bitar
  • 125 g broccoli, plockade buketter
  • 1 halloumi, bruten i bitar
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 3 dl urkärnad kalamataoliv
  • citronsaft till servering
Kikärtsröra
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg couscous och salt i en bunke. Koka upp vatten och häll över couscousen. Täck med lock och låt svälla 5 min. Rör runt med en gaffel.

  2. 2

    Vänd runt grönsaker och halloumi i olja. Stek/grilla till fin färg (ev i grillkorg). Salta.

Hummus

  1. 1

    Skölj av kikärterna och mosa i en bunke med en gaffel eller med händerna. Rör runt ordentligt med olivolja, sesamolja, citronsaft och spiskummin, smaka av med vitlök och salt.

  2. 2

    Vänd runt grönsaker och oliver med couscousen. Pressa ev över citronsaft. Servera med hummusen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd fetaost istället för halloumi. (Då ska osten inte stekas.)
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kim

    La till 1dl hackad bladpersilja och chiliflakes och 2 vitlöksklyfotr för lite sting . Gillar lite mer kryddad mat....