Couscouspanna med fisk

Couscouspanna med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Snabblagad middag med couscous och fisk, allt görs i samma panna.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2 tsk torkad dill
  • 2.5 dl couscous
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Torka fisken med hushållspapper. Skär i portionsbitar och salta. Koka upp vatten och buljongtärning. Ta kastrullen från plattan och tillsätt grädde och citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  2. Fräs löken i smöret i en vid kastrull eller traktörpanna med lock. Tillsätt hälften av ärtorna och dill. Rör ner couscousen, häll över buljongblandningen och rör om.
  3. Tryck ner fiskbitarna och strö över resten av ärtorna. Sätt på locket och låt stå på svag värme tills fisken är klar och vätskan kokat in i couscousen. Smaka av med salt, dra ett varv med pepparkvarnen och servera.

Tips

Ta fram fisken kvällen innan och låt den tina i kylskåpet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2022-04-02

Gott och lättlagat!

Simon

2021-05-06

riktigt najs rätt 🙏✌️

Anna Stina

2020-10-28

Så god middag:)

Ann-Charlotte

2019-12-09

Jättegott och enkelt!

Maria

2019-11-27

Enkelt och mkt gott! Använde mig av bulgur istället, blev lite som risotto.

Rosmarie

2019-10-29

Very good!

Couscouspanna med fisk
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2 tsk torkad dill
  • 2.5 dl couscous
  • salt och svartpeppar

Couscouspanna med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Snabblagad middag med couscous och fisk, allt görs i samma panna.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Torka fisken med hushållspapper. Skär i portionsbitar och salta. Koka upp vatten och buljongtärning. Ta kastrullen från plattan och tillsätt grädde och citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  2. Fräs löken i smöret i en vid kastrull eller traktörpanna med lock. Tillsätt hälften av ärtorna och dill. Rör ner couscousen, häll över buljongblandningen och rör om.
  3. Tryck ner fiskbitarna och strö över resten av ärtorna. Sätt på locket och låt stå på svag värme tills fisken är klar och vätskan kokat in i couscousen. Smaka av med salt, dra ett varv med pepparkvarnen och servera.

Tips

Ta fram fisken kvällen innan och låt den tina i kylskåpet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2022-04-02

Gott och lättlagat!

Simon

2021-05-06

riktigt najs rätt 🙏✌️

Anna Stina

2020-10-28

Så god middag:)

Ann-Charlotte

2019-12-09

Jättegott och enkelt!

Maria

2019-11-27

Enkelt och mkt gott! Använde mig av bulgur istället, blev lite som risotto.

Rosmarie

2019-10-29

Very good!