Couscousbollar med biff

Couscousbollar med biff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kokt couscous som blandas med ägg och creme fraiche och gräddas i ugnen blir ett riktigt gott tillbehör till stekt kött och vitlökssmör.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 dl couscous
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 2 msk maizena
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 0.5 zucchini, halvmånar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ihop ägg, crème fraiche, lök, maizena och salt. Rör ner couscousen och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg vitlöksklyftorna på plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Mosa de rostade vitlöksklyftorna och smöret till ett vitlökssmör. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor. Salta och peppra och stek i en riktigt het panna med smör. Stek så köttet fortfarande har en rosa mitt, 2-3 min. Lägg köttet att vila.
  4. Stek zucchini i olja tills de den är något mjuk.

Tips

Couscousbollarna är också goda till kyckling och grillade grönsaker.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marika

2015-04-28

Gjorde endast couscous quinellerna till egna älgbiffar. Mycket matigt och gott. Skulle smaka ännu bättre med hackade oliver i eller kanske lite kräm på soltorkad tomat för mer smak :)

Couscousbollar med biff
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl couscous
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 2 msk maizena
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 0.5 zucchini, halvmånar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Couscousbollar med biff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kokt couscous som blandas med ägg och creme fraiche och gräddas i ugnen blir ett riktigt gott tillbehör till stekt kött och vitlökssmör.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ihop ägg, crème fraiche, lök, maizena och salt. Rör ner couscousen och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg vitlöksklyftorna på plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Mosa de rostade vitlöksklyftorna och smöret till ett vitlökssmör. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor. Salta och peppra och stek i en riktigt het panna med smör. Stek så köttet fortfarande har en rosa mitt, 2-3 min. Lägg köttet att vila.
  4. Stek zucchini i olja tills de den är något mjuk.

Tips

Couscousbollarna är också goda till kyckling och grillade grönsaker.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marika

2015-04-28

Gjorde endast couscous quinellerna till egna älgbiffar. Mycket matigt och gott. Skulle smaka ännu bättre med hackade oliver i eller kanske lite kräm på soltorkad tomat för mer smak :)