
Couscousbollar med biff
Betyg (1-5):
Kokt couscous som blandas med ägg och creme fraiche och gräddas i ugnen blir ett riktigt gott tillbehör till stekt kött och vitlökssmör.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 2 dl couscous
- 2 ägg
- 1 dl crème fraiche
- 2 salladslökar, finhackade
- 2 msk maizena
- 3 vitlöksklyftor
- 50 g smör
- 500 g rostbiff
- 0.5 tsk svartpeppar
- 50 g smör
- 0.5 zucchini, halvmånar
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda ihop ägg, crème fraiche, lök, maizena och salt. Rör ner couscousen och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg vitlöksklyftorna på plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
- Mosa de rostade vitlöksklyftorna och smöret till ett vitlökssmör. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor. Salta och peppra och stek i en riktigt het panna med smör. Stek så köttet fortfarande har en rosa mitt, 2-3 min. Lägg köttet att vila.
- Stek zucchini i olja tills de den är något mjuk.
Tips

Couscousbollarna är också goda till kyckling och grillade grönsaker.
Couscousbollar med biff
Betyg (1-5):
Kokt couscous som blandas med ägg och creme fraiche och gräddas i ugnen blir ett riktigt gott tillbehör till stekt kött och vitlökssmör.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda ihop ägg, crème fraiche, lök, maizena och salt. Rör ner couscousen och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg vitlöksklyftorna på plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
- Mosa de rostade vitlöksklyftorna och smöret till ett vitlökssmör. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor. Salta och peppra och stek i en riktigt het panna med smör. Stek så köttet fortfarande har en rosa mitt, 2-3 min. Lägg köttet att vila.
- Stek zucchini i olja tills de den är något mjuk.
Tips

Couscousbollarna är också goda till kyckling och grillade grönsaker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-04-28
Gjorde endast couscous quinellerna till egna älgbiffar. Mycket matigt och gott. Skulle smaka ännu bättre med hackade oliver i eller kanske lite kräm på soltorkad tomat för mer smak :)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Marika
2015-04-28
Gjorde endast couscous quinellerna till egna älgbiffar. Mycket matigt och gott. Skulle smaka ännu bättre med hackade oliver i eller kanske lite kräm på soltorkad tomat för mer smak :)