
Couscous med feta, tzatziki och hummus
Betyg (1-5):
Bufféklassiker som är omtyckt av många och passar till mycket.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
- 4 portioner couscous, gärna fullkorn
- 1 dl hackad persilja
- 1 msk olivolja
- Tzatziki:
- 0.5 liten grovriven gurka
- 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
- 0.25 tsk peppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Hummus:
- 390 g kikärter, på burk (spara lite spad)
- 0.25 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk mald spiskummin
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk tahini, sesamfröpasta
- 200 g tärnad fetaost
- 4 tomater, i bitar
- 0.5 liten gurka, skuren i stavar
Gör så här
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Smaksätt med salt och blanda i persilja och olja.
Tzatziki
- Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och blanda med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt vitlök.
Hummus
- Mixa eller mosa ärterna med en skvätt från burkspadet till en slät massa. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och eventuellt vitlök och tahini.
Servering
Servera rörorna och couscousen, varm eller kall, med ost, tomat och gurka.
Tips

Tzatziki och hummus finns att köpa färdigt på burk.
Couscous med feta, tzatziki och hummus
Betyg (1-5):
Bufféklassiker som är omtyckt av många och passar till mycket.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Gör så här
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Smaksätt med salt och blanda i persilja och olja.
Tzatziki
- Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och blanda med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt vitlök.
Hummus
- Mixa eller mosa ärterna med en skvätt från burkspadet till en slät massa. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och eventuellt vitlök och tahini.
Servering
Servera rörorna och couscousen, varm eller kall, med ost, tomat och gurka.
Tips

Tzatziki och hummus finns att köpa färdigt på burk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!