Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Nötig och seg liten chokladkaka med massor av goda frön. God avslutning på en härlig middag eller buffé.

Tillagningstid: 50 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1.5 dl fast honung
  • 1 liter cornflakes
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör och honung i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning tills den kokar. Ta bort från värmen och rör i cornflakes och kokosflingor. Bred ut smeten i en 1,5 cm hög bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  2. Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål och ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta och bred den i ett jämnt lager över kakan. Strö över sesamfrön.
  3. Låt kakan stå i kylskåp cirka 30 minuter. Skär i små fyrkantiga bitar. Förvara kallt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-03-25

Hej Martina! En vanlig ungsplåt funkar fint. Rutorna ska vara ca 1,5 cm höga men det går såklart bra att dela upp smeten i två delar om du har en mindre form. Mvh Maja (redaktör)

Martina

2020-03-24

Vilka mått ska det vara på formen?

E. Agnér

2012-02-08

Hoppsan ! Vilken godsak, nästan farlig.......

Liknande recept

Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nötpaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1.5 dl fast honung
  • 1 liter cornflakes
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 dl sesamfrön

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Nötig och seg liten chokladkaka med massor av goda frön. God avslutning på en härlig middag eller buffé.

Tillagningstid: 50 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör och honung i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning tills den kokar. Ta bort från värmen och rör i cornflakes och kokosflingor. Bred ut smeten i en 1,5 cm hög bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  2. Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål och ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta och bred den i ett jämnt lager över kakan. Strö över sesamfrön.
  3. Låt kakan stå i kylskåp cirka 30 minuter. Skär i små fyrkantiga bitar. Förvara kallt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-03-25

Hej Martina! En vanlig ungsplåt funkar fint. Rutorna ska vara ca 1,5 cm höga men det går såklart bra att dela upp smeten i två delar om du har en mindre form. Mvh Maja (redaktör)

Martina

2020-03-24

Vilka mått ska det vara på formen?

E. Agnér

2012-02-08

Hoppsan ! Vilken godsak, nästan farlig.......

Liknande recept

Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nötpaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)