Citronsorbet med mixade hallon
  • Tid 5 tim

Citronsorbet med mixade hallon

2.77 (30 betyg)

Svalkande citronsyrlig glass med en söt bärsås.

  • Tillagningstid 5 tim
  • Ingredienser 7

Ingredienser

6 portioner
  • 2.5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl citron, pressad
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk mascarpone
Hallonsås:
  • 200 g hallon, tinade
  • 3 msk florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt in en form, cirka 25 cm i diameter, i frysen.

  2. 2

    Koka upp socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda sakta under 15 minuter. Låt sockerlagen svalna. Tillsätt citronsaft och skal.

  3. 3

    Rör sedan ner mascarponeosten så att den är helt blandad. Smaka av. Skulle den vara för syrlig tillsätt lite socker. Häll smeten i den frysta formen och ställ in i frysen 1-1½ timme. Rör om med en gaffel. Upprepa detta en gång i timmen under 3 timmar.

  4. 4

    Kör hallonen i en mixer tillsammans med florsockret till en slät sås. Om den blir för tjock, späd med lite vatten.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jennie

    Mascarponen skar sig med citronskalet, även om smaken var bra.