Citronsorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Citronsorbet är som en isig glass och är en perfekt svalkande och god efterrätt på sommaren.

Tillagningstid: 4 timmar
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 4 msk socker
  • Äggblandning
  • 2 msk socker
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös, isig glass som är läskande och mager med frisk smak.
  2. Pressad citron blandas först med vatten och socker. Häll i citronblandningen i en lång form, t ex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, ca 1 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning.
  3. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Knapriga bananbitar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(167)
Spara recept

Marängsviss grundrecept

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Bananasplit med jordgubbssås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frukt- och nötkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Äppelrosor

Betyg
Betyg
(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 4 msk socker
  • Äggblandning
  • 2 msk socker
  • 3 äggvitor

Citronsorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Citronsorbet är som en isig glass och är en perfekt svalkande och god efterrätt på sommaren.

Tillagningstid: 4 timmar
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös, isig glass som är läskande och mager med frisk smak.
  2. Pressad citron blandas först med vatten och socker. Häll i citronblandningen i en lång form, t ex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, ca 1 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning.
  3. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Knapriga bananbitar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(167)
Spara recept

Marängsviss grundrecept

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Bananasplit med jordgubbssås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frukt- och nötkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Äppelrosor

Betyg
Betyg
(4)