Citronsorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Citronsorbet är som en isig glass och är en perfekt svalkande och god efterrätt på sommaren.

Tillagningstid: 4 timmar
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 4 msk socker
  • Äggblandning
  • 2 msk socker
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös, isig glass som är läskande och mager med frisk smak.
  2. Pressad citron blandas först med vatten och socker. Häll i citronblandningen i en lång form, t ex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, ca 1 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning.
  3. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 4 msk socker
  • Äggblandning
  • 2 msk socker
  • 3 äggvitor

Citronsorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Citronsorbet är som en isig glass och är en perfekt svalkande och god efterrätt på sommaren.

Tillagningstid: 4 timmar
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös, isig glass som är läskande och mager med frisk smak.
  2. Pressad citron blandas först med vatten och socker. Häll i citronblandningen i en lång form, t ex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, ca 1 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning.
  3. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)