Citronsorbet

Betyg (1-5):
2.95 (22 betyg)

5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 4 msk socker
  • Till äggblandningen:
  • 2 msk socker
  • 3 st äggvita

Gör så här

  1. Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös, isig glass som är läskande och mager med frisk smak.
  2. Pressad citron blandas först med vatten och socker. Häll i citronblandningen i en lång form, t ex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, ca 1 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 4 msk socker
  • Till äggblandningen:
  • 2 msk socker
  • 3 st äggvita

Citronsorbet

Betyg (1-5):
2.95 (22 betyg)

5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös, isig glass som är läskande och mager med frisk smak.
  2. Pressad citron blandas först med vatten och socker. Häll i citronblandningen i en lång form, t ex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, ca 1 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies