Citronsockerkaka med marsalagrädde och hallon

Citronsockerkaka med marsalagrädde och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Sockerkaka som smaksätts med citron och toppas med luftigt vispad grädde med marsalavin och marinerade hallon.

Tillagningstid: 50 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
  • 1 citron,saft
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 dl hallon
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl marsalavin
  • citronmeliss, till garnering
  • Sockerkaka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smörblandningen.
  3. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Rör ner citronskal (endast det gula) och häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp och får svalna helt.
  5. Rör ihop citronsaft och socker och vänd ner hallonen. Vispa grädden och blanda med vinet. Skär kakan i bitar och servera med grädde och hallon. Garnera ev med citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Leon

2022-04-07

Bra jobbat

Citronsockerkaka med marsalagrädde och hallon
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 citron,saft
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 dl hallon
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl marsalavin
  • citronmeliss, till garnering
  • Sockerkaka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal

Citronsockerkaka med marsalagrädde och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Sockerkaka som smaksätts med citron och toppas med luftigt vispad grädde med marsalavin och marinerade hallon.

Tillagningstid: 50 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smörblandningen.
  3. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Rör ner citronskal (endast det gula) och häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp och får svalna helt.
  5. Rör ihop citronsaft och socker och vänd ner hallonen. Vispa grädden och blanda med vinet. Skär kakan i bitar och servera med grädde och hallon. Garnera ev med citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Leon

2022-04-07

Bra jobbat