Citronskorpor

Citronskorpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En finskorpa som är mer en kaka. Underbart god. Recept ur kokboken Fullkorn av Christine Hegner

Tillagningstid: 20 min + tid att torka
Ugnstemperatur:250º
50 stycken
  • 3 dl finmalet fullkornsdinkelmjöl (175 g)
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 citroner, finrivet skal (ekologiska)
  • 50 g finhackad mandel
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i mjölet med händerna. Blanda ner citronskal och mandel.
  2. Rör till sist i mjölk och ägg till en lite kladdig smet. Forma degen till 25 valnötsstora bollar.
  3. Blöt ev händerna så går det lättare. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min.
  4. Skär bullarna försiktigt i två delar medan de fortfarande är varma. Lägg tillbaka på plåten med snittsidan upp och ställ in i ugnen ca 3 min för att få lite färg.
  5. Stäng av och låt ugnen svalna lite innan skorporna ställs in igen, gärna med ugnsluckan lite på glänt. Låt torka i eftervärmen ca 1 timme.

Tips

Det är viktigt att mandeln är mycket finhackad, annars smular bullarna sönder när du skär dem i två delar. Tål du inte mandel går det bra att utesluta dem.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronskorpor
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl finmalet fullkornsdinkelmjöl (175 g)
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 citroner, finrivet skal (ekologiska)
  • 50 g finhackad mandel
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 ägg

Citronskorpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En finskorpa som är mer en kaka. Underbart god. Recept ur kokboken Fullkorn av Christine Hegner

Tillagningstid: 20 min + tid att torka
Ugnstemperatur:250º
50 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i mjölet med händerna. Blanda ner citronskal och mandel.
  2. Rör till sist i mjölk och ägg till en lite kladdig smet. Forma degen till 25 valnötsstora bollar.
  3. Blöt ev händerna så går det lättare. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min.
  4. Skär bullarna försiktigt i två delar medan de fortfarande är varma. Lägg tillbaka på plåten med snittsidan upp och ställ in i ugnen ca 3 min för att få lite färg.
  5. Stäng av och låt ugnen svalna lite innan skorporna ställs in igen, gärna med ugnsluckan lite på glänt. Låt torka i eftervärmen ca 1 timme.

Tips

Det är viktigt att mandeln är mycket finhackad, annars smular bullarna sönder när du skär dem i två delar. Tål du inte mandel går det bra att utesluta dem.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!