
Citronskorpor
Betyg (1-5):
En finskorpa som är mer en kaka. Underbart god. Recept ur kokboken Fullkorn av Christine Hegner
Tillagningstid: 20 min + tid att torka
Ugnstemperatur:250º
50 stycken
- 3 dl finmalet fullkornsdinkelmjöl (175 g)
- 0.5 dl rårörsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 75 g smör, rumsvarmt
- 2 citroner, finrivet skal (ekologiska)
- 50 g finhackad mandel
- 0.75 dl mjölk
- 1 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i mjölet med händerna. Blanda ner citronskal och mandel.
- Rör till sist i mjölk och ägg till en lite kladdig smet. Forma degen till 25 valnötsstora bollar.
- Blöt ev händerna så går det lättare. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min.
- Skär bullarna försiktigt i två delar medan de fortfarande är varma. Lägg tillbaka på plåten med snittsidan upp och ställ in i ugnen ca 3 min för att få lite färg.
- Stäng av och låt ugnen svalna lite innan skorporna ställs in igen, gärna med ugnsluckan lite på glänt. Låt torka i eftervärmen ca 1 timme.
Tips

Det är viktigt att mandeln är mycket finhackad, annars smular bullarna sönder när du skär dem i två delar. Tål du inte mandel går det bra att utesluta dem.
Citronskorpor
Betyg (1-5):
En finskorpa som är mer en kaka. Underbart god. Recept ur kokboken Fullkorn av Christine Hegner
Tillagningstid: 20 min + tid att torka
Ugnstemperatur:250º
50 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i mjölet med händerna. Blanda ner citronskal och mandel.
- Rör till sist i mjölk och ägg till en lite kladdig smet. Forma degen till 25 valnötsstora bollar.
- Blöt ev händerna så går det lättare. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min.
- Skär bullarna försiktigt i två delar medan de fortfarande är varma. Lägg tillbaka på plåten med snittsidan upp och ställ in i ugnen ca 3 min för att få lite färg.
- Stäng av och låt ugnen svalna lite innan skorporna ställs in igen, gärna med ugnsluckan lite på glänt. Låt torka i eftervärmen ca 1 timme.
Tips

Det är viktigt att mandeln är mycket finhackad, annars smular bullarna sönder när du skär dem i två delar. Tål du inte mandel går det bra att utesluta dem.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!