Citronpasta med sparris

Citronpasta med sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Krämig citronpasta med parmesan och sparris. Toppa med finhackad persilja och svartpeppar så har du en riktigt lättlagad men lyxig pastarätt!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 350 g spagetti, gärna cappellini
  • 1 liter vatten
  • 3 tsk socker
  • 250 g grön sparris, ansad, delad
  • 4 msk olivolja
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja
  • flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 msk riven parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Klyv den på längden.
  2. Häll olivolja och citronskal över pastan. Toppa med finhackad persilja, sparris, salt och svartpeppar. Servera gärna med färskriven parmesanost.

Tips

Servera gärna med kyckling! Vänd runt kycklingfilé med olivolja, vitlök, salt och citronsaft. Stek kycklingen i en het stekpanna till den är genomstekt, ca 10 min.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-30

Så kul att ni gillar vår citronpasta! Och vi håller med, stekt eller grillad sparris är också supergott!

Christina

2022-06-29

Jag stekte sparrisen istället. Blev väldigt gott! ( och inget socker alltså).

Sue

2016-07-15

blev väldigt gott

Malin

2013-05-20

Jag kokade sparrisen som det står i receptet, men skar sedan upp den och stekte den i en torr grillpanna för att få fram lite goa ränder! Blev kanongott! Ta gärna lite extra parmesanost över pastan och snåla inte på saltet. GÖR-GÖTT!

Micke

2013-05-16

Det blir 100 % godare om du steker sparrisen istället för att koka den. Stek den i små bitar på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden.

Citronpasta med sparris
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g spagetti, gärna cappellini
  • 1 liter vatten
  • 3 tsk socker
  • 250 g grön sparris, ansad, delad
  • 4 msk olivolja
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja
  • flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 msk riven parmesanost

Citronpasta med sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Krämig citronpasta med parmesan och sparris. Toppa med finhackad persilja och svartpeppar så har du en riktigt lättlagad men lyxig pastarätt!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Klyv den på längden.
  2. Häll olivolja och citronskal över pastan. Toppa med finhackad persilja, sparris, salt och svartpeppar. Servera gärna med färskriven parmesanost.

Tips

Servera gärna med kyckling! Vänd runt kycklingfilé med olivolja, vitlök, salt och citronsaft. Stek kycklingen i en het stekpanna till den är genomstekt, ca 10 min.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-30

Så kul att ni gillar vår citronpasta! Och vi håller med, stekt eller grillad sparris är också supergott!

Christina

2022-06-29

Jag stekte sparrisen istället. Blev väldigt gott! ( och inget socker alltså).

Sue

2016-07-15

blev väldigt gott

Malin

2013-05-20

Jag kokade sparrisen som det står i receptet, men skar sedan upp den och stekte den i en torr grillpanna för att få fram lite goa ränder! Blev kanongott! Ta gärna lite extra parmesanost över pastan och snåla inte på saltet. GÖR-GÖTT!

Micke

2013-05-16

Det blir 100 % godare om du steker sparrisen istället för att koka den. Stek den i små bitar på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden.