Citronpaj med vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.92 (24 betyg)

Sötsyrlig paj med citronkräm, vit choklad och glaserade frukter är en fröjd för ögat såväl som för smaklökarna. En citronpaj svår att stå emot!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • Citronkräm:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 msk majsena
  • 2 msk socker
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • Pensling:
  • 75 g Vit blockchoklad
  • Garnering:
  • 3 bananer
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl ljus gelé

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter.

Citronkräm

  1. Gör citronkrämen under tiden. Blanda äggula, Maizena, socker och grädde i en kastrull. Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft.
  2. Tryck ut degen i en pajform med låg kant, gärna med löstagbar botten. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv den vita blockchokladen grovt över det varma pajskalet. Pensla ut chokladen så att den täcker skalet. Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet. Lägg på skivad frukt. Smält geléen och pensla över frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-19

Hej Ulrika! Det går bra att använda en gelé som du köper i butik. Till exempel aprikosgelé. Mvh Maja/redaktör

Ulrika

2020-10-16

Jag saknar recept på gelén som ska vara överst. Inte självklart för mig hur man gör den även om jag antar att det är nåt med gelatin.

Checkbox Coop

2017-04-25

Till Jessica: Ja, det är vit blockchoklad som används.

Jessica

2017-04-22

Är det vit blockchoklad som används? På bilden är ju pajen ljus.

Checkbox Coop

2017-01-03

Till Helen: Du har gjort allt rätt! Den ska vara hård.

Helen

2016-12-24

Blev hård när blockchokladen stelnade. Gjorde jag nått fel. Annars god.

Eva Nilsson

2015-10-10

Mycket GOD!!!

Helene Gabriel

2014-02-28

jag är mycket nöjd med massa recept så man kan varjerar med lagning.

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • Citronkräm:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 msk majsena
  • 2 msk socker
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • Pensling:
  • 75 g Vit blockchoklad
  • Garnering:
  • 3 bananer
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl ljus gelé

Citronpaj med vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.92 (24 betyg)

Sötsyrlig paj med citronkräm, vit choklad och glaserade frukter är en fröjd för ögat såväl som för smaklökarna. En citronpaj svår att stå emot!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter.

Citronkräm

  1. Gör citronkrämen under tiden. Blanda äggula, Maizena, socker och grädde i en kastrull. Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft.
  2. Tryck ut degen i en pajform med låg kant, gärna med löstagbar botten. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv den vita blockchokladen grovt över det varma pajskalet. Pensla ut chokladen så att den täcker skalet. Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet. Lägg på skivad frukt. Smält geléen och pensla över frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-19

Hej Ulrika! Det går bra att använda en gelé som du köper i butik. Till exempel aprikosgelé. Mvh Maja/redaktör

Ulrika

2020-10-16

Jag saknar recept på gelén som ska vara överst. Inte självklart för mig hur man gör den även om jag antar att det är nåt med gelatin.

Checkbox Coop

2017-04-25

Till Jessica: Ja, det är vit blockchoklad som används.

Jessica

2017-04-22

Är det vit blockchoklad som används? På bilden är ju pajen ljus.

Checkbox Coop

2017-01-03

Till Helen: Du har gjort allt rätt! Den ska vara hård.

Helen

2016-12-24

Blev hård när blockchokladen stelnade. Gjorde jag nått fel. Annars god.

Eva Nilsson

2015-10-10

Mycket GOD!!!

Helene Gabriel

2014-02-28

jag är mycket nöjd med massa recept så man kan varjerar med lagning.

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)