Citronmarängpaj

Citronmarängpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Citronpaj med maräng - en klassisk paj med fluffig maräng och sötsyrlig fyllning. En skönhet för både öga och mun!

Ugnstemperatur:125-175º
12 bitar
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör, i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 125 g smör
  • finrivet skal från 2 citroner
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 3 ägg
  • 0.5 dl agavesirap
  • 1 msk maizena
  • Italiensk maräng
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl agavesirap

Gör så här

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175° Lägg alla ingredienser utomvattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop och tillsätt vattnet sist.
  2. Tryck ut pajdegen i en form (24–26 cm i diameter) med löstagbara kanter.Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen tillfin färg, 15–20 min.

Fyllning:

  1. Sänk ugnsvärmen till125°. Smält smöret och dra av från värmen. Låt svalna något. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen lätt och tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur.

Italiensk maräng:

  1. Vispa äggvitornatill ett fast skum. Undertiden, värm agavesirapen till entemperatur på 121°. Häll sirapen i en tunn stråle ner i äggvitan under konstant vispning.
  2. Fortsätt vispa tills marängen är rumstempererad, ca 10 min. Bred eller spritsa ut marängen direkt på pajen. Bränn med brännare till gyllene färg.

Tips

Det går lika braatt servera denläckra pajenutan att användabrännare.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronmarängpaj
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör, i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 125 g smör
  • finrivet skal från 2 citroner
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 3 ägg
  • 0.5 dl agavesirap
  • 1 msk maizena
  • Italiensk maräng
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl agavesirap

Citronmarängpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Citronpaj med maräng - en klassisk paj med fluffig maräng och sötsyrlig fyllning. En skönhet för både öga och mun!

Ugnstemperatur:125-175º
12 bitar

Gör så här

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175° Lägg alla ingredienser utomvattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop och tillsätt vattnet sist.
  2. Tryck ut pajdegen i en form (24–26 cm i diameter) med löstagbara kanter.Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen tillfin färg, 15–20 min.

Fyllning:

  1. Sänk ugnsvärmen till125°. Smält smöret och dra av från värmen. Låt svalna något. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen lätt och tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur.

Italiensk maräng:

  1. Vispa äggvitornatill ett fast skum. Undertiden, värm agavesirapen till entemperatur på 121°. Häll sirapen i en tunn stråle ner i äggvitan under konstant vispning.
  2. Fortsätt vispa tills marängen är rumstempererad, ca 10 min. Bred eller spritsa ut marängen direkt på pajen. Bränn med brännare till gyllene färg.

Tips

Det går lika braatt servera denläckra pajenutan att användabrännare.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!