Citronkanderade sötmandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gyllene söta mandlar med en lite skarpare smak.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 400 g skållade, skalade sötmandel
  • 2 citroner, rivet skal

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner socker, mjöl och grädde och rör ihop till en smet. Låt den koka ihop en stund, på medelstark värme under ständig omrörning så att den inte bränner vid.
  2. Tillsätt mandel och citronskal. Rör om så att allt blir väl blandat. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Sära på mandlarna så att de inte ligger på varandra.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills mandeln är gyllenbrun, 10-15 minuter. Låt kallna och bryt loss dem från varandra.

Servering

Servera som godis eller som tilltugg till glögg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Charkuterier med valnötssalsa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Nom du du

Betyg
Betyg
(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 400 g skållade, skalade sötmandel
  • 2 citroner, rivet skal

Citronkanderade sötmandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gyllene söta mandlar med en lite skarpare smak.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner socker, mjöl och grädde och rör ihop till en smet. Låt den koka ihop en stund, på medelstark värme under ständig omrörning så att den inte bränner vid.
  2. Tillsätt mandel och citronskal. Rör om så att allt blir väl blandat. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Sära på mandlarna så att de inte ligger på varandra.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills mandeln är gyllenbrun, 10-15 minuter. Låt kallna och bryt loss dem från varandra.

Servering

Servera som godis eller som tilltugg till glögg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Charkuterier med valnötssalsa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Nom du du

Betyg
Betyg
(3)