Citronkanderade sötmandlar

Citronkanderade sötmandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gyllene söta mandlar med en lite skarpare smak.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 dl
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 400 g skållade, skalade sötmandel
  • 2 citroner, rivet skal

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner socker, mjöl och grädde och rör ihop till en smet. Låt den koka ihop en stund, på medelstark värme under ständig omrörning så att den inte bränner vid.
  2. Sätt ugnen på 200°. Tillsätt mandel och citronskal. Rör om så att allt blir väl blandat. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Sära på mandlarna så att de inte ligger på varandra.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills mandeln är gyllenbrun, 10-15 minuter. Låt kallna och bryt loss dem från varandra.

Servering

Servera som godis eller som tilltugg till glögg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronkanderade sötmandlar
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 400 g skållade, skalade sötmandel
  • 2 citroner, rivet skal

Citronkanderade sötmandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gyllene söta mandlar med en lite skarpare smak.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 dl

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner socker, mjöl och grädde och rör ihop till en smet. Låt den koka ihop en stund, på medelstark värme under ständig omrörning så att den inte bränner vid.
  2. Sätt ugnen på 200°. Tillsätt mandel och citronskal. Rör om så att allt blir väl blandat. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Sära på mandlarna så att de inte ligger på varandra.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills mandeln är gyllenbrun, 10-15 minuter. Låt kallna och bryt loss dem från varandra.

Servering

Servera som godis eller som tilltugg till glögg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!