
Citronkanderade sötmandlar
Betyg (1-5):
Gyllene söta mandlar med en lite skarpare smak.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 75 g smör
- 1 dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk vispgrädde
- 400 g skållade, skalade sötmandel
- 2 citroner, rivet skal
Gör så här
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner socker, mjöl och grädde och rör ihop till en smet. Låt den koka ihop en stund, på medelstark värme under ständig omrörning så att den inte bränner vid.
- Tillsätt mandel och citronskal. Rör om så att allt blir väl blandat. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Sära på mandlarna så att de inte ligger på varandra.
- Grädda i mitten av ugnen tills mandeln är gyllenbrun, 10-15 minuter. Låt kallna och bryt loss dem från varandra.
Servering
Servera som godis eller som tilltugg till glögg.
Liknande recept
Citronkanderade sötmandlar
Betyg (1-5):
Gyllene söta mandlar med en lite skarpare smak.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner socker, mjöl och grädde och rör ihop till en smet. Låt den koka ihop en stund, på medelstark värme under ständig omrörning så att den inte bränner vid.
- Tillsätt mandel och citronskal. Rör om så att allt blir väl blandat. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Sära på mandlarna så att de inte ligger på varandra.
- Grädda i mitten av ugnen tills mandeln är gyllenbrun, 10-15 minuter. Låt kallna och bryt loss dem från varandra.
Servering
Servera som godis eller som tilltugg till glögg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!