Citronformar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kakor med krämig citrusfyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 100 g margarin eller smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 2.5 ägg
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • Garnering:
  • 3 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Låt degen ligga i kylen ca 1 timme.
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Rör i blandningen tills krämen tjocknat.
  4. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar, platta ut dem och tryck ut dem i mazarinformar av papper. Degen behöver inte gå ända upp till kanten. Ställ formarna på en plåt och fördela krämen i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Sikta över rikligt med florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Rabarberpaj

(43)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Vit chokladtryffel

(37)

Äppelsockerkaka

(34)

Snabba marängbakelser

(1)

Banoffee-paj

(83)

Päronmarmelad

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g margarin eller smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 2.5 ägg
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • Garnering:
  • 3 msk florsocker

Citronformar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kakor med krämig citrusfyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Låt degen ligga i kylen ca 1 timme.
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Rör i blandningen tills krämen tjocknat.
  4. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar, platta ut dem och tryck ut dem i mazarinformar av papper. Degen behöver inte gå ända upp till kanten. Ställ formarna på en plåt och fördela krämen i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Sikta över rikligt med florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Rabarberpaj

(43)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Vit chokladtryffel

(37)

Äppelsockerkaka

(34)

Snabba marängbakelser

(1)

Banoffee-paj

(83)

Päronmarmelad

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies