
Citronformar
Betyg (1-5):
Kakor med krämig citrusfyllning.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g margarin eller smör
- 0.5 dl socker
- 0.5 ägg
- 3 dl mjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- Fyllning:
- 2.5 ägg
- 50 g margarin eller smör
- 1 citron, rivet skal och saft
- Garnering:
- 3 msk florsocker
Gör så här
- Värm ugnen till 200°.
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Låt degen ligga i kylen ca 1 timme.
- Blanda ingredienserna till fyllningen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Rör i blandningen tills krämen tjocknat.
- Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar, platta ut dem och tryck ut dem i mazarinformar av papper. Degen behöver inte gå ända upp till kanten. Ställ formarna på en plåt och fördela krämen i formarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Sikta över rikligt med florsocker vid servering.
Liknande recept
Citronformar
Betyg (1-5):
Kakor med krämig citrusfyllning.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Värm ugnen till 200°.
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Låt degen ligga i kylen ca 1 timme.
- Blanda ingredienserna till fyllningen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Rör i blandningen tills krämen tjocknat.
- Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar, platta ut dem och tryck ut dem i mazarinformar av papper. Degen behöver inte gå ända upp till kanten. Ställ formarna på en plåt och fördela krämen i formarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Sikta över rikligt med florsocker vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!