
Citron- och rosmarinmarinerad rapsgriskotlett
Betyg (1-5):
Riktigt goda grillade kotletter får du om du kryddar dem med rosmarin, vitlök och citron.
Tillagningstid: 20 minuter + tid att marinera
6 portioner
- 6 rapsgriskotletter med ben
- 0.75 dl olivolja
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk finhackad färsk timjan
- 1 tsk svartpeppar från kvarn
- 1 tsk salt
- Till grillningen:
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 1 delad citron
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
- Lägg ner kotletterna och vänd runt dem ordentligt.
- Ställ i kylskåpet att marinera minst 4 tim men gärna över natten.
- Grilla kotletterna över het glödbädd, 3–5 min per sida. Tiden beror helt på köttets tjocklek. Vänd dem regelbundet så att de får ett snyggt mönster och inte blir brända. Använd gärna en stektermometer. Köttet är perfekt vid 68°.
Till grillningen
- Grilla även citronhalvor och rosmarinkvistar och lägg på serveringsfatet som garnering. Citronen är även god att pressa över.
Citron- och rosmarinmarinerad rapsgriskotlett
Betyg (1-5):
Riktigt goda grillade kotletter får du om du kryddar dem med rosmarin, vitlök och citron.
Tillagningstid: 20 minuter + tid att marinera
6 portioner
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
- Lägg ner kotletterna och vänd runt dem ordentligt.
- Ställ i kylskåpet att marinera minst 4 tim men gärna över natten.
- Grilla kotletterna över het glödbädd, 3–5 min per sida. Tiden beror helt på köttets tjocklek. Vänd dem regelbundet så att de får ett snyggt mönster och inte blir brända. Använd gärna en stektermometer. Köttet är perfekt vid 68°.
Till grillningen
- Grilla även citronhalvor och rosmarinkvistar och lägg på serveringsfatet som garnering. Citronen är även god att pressa över.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!