Citron- och rosmarinmarinerad rapsgriskotlett

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Riktigt goda grillade kotletter får du om du kryddar dem med rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 20 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 6 rapsgriskotletter med ben
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar från kvarn
  • Till grillningen:
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 delad citron

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
  2. Lägg ner kotletterna och vänd runt dem ordentligt.
  3. Ställ i kylskåpet att marinera minst 4 tim men gärna över natten.
  4. Grilla kotletterna över het glödbädd, 3–5 min per sida. Tiden beror helt på köttets tjocklek. Vänd dem regelbundet så att de får ett snyggt mönster och inte blir brända. Använd gärna en stektermometer. Köttet är perfekt vid 68°.

Till grillningen

  1. Grilla även citronhalvor och rosmarinkvistar och lägg på serveringsfatet som garnering. Citronen är även god att pressa över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(185)

Kinakyckling med citron och chili

(4)

Linser med citron och persilja

(40)

Kryddiga honungsribs

(17)

Melonsallad med halloumi

(13)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

(22)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(13)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 6 rapsgriskotletter med ben
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar från kvarn
  • Till grillningen:
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 delad citron

Citron- och rosmarinmarinerad rapsgriskotlett

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Riktigt goda grillade kotletter får du om du kryddar dem med rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 20 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
  2. Lägg ner kotletterna och vänd runt dem ordentligt.
  3. Ställ i kylskåpet att marinera minst 4 tim men gärna över natten.
  4. Grilla kotletterna över het glödbädd, 3–5 min per sida. Tiden beror helt på köttets tjocklek. Vänd dem regelbundet så att de får ett snyggt mönster och inte blir brända. Använd gärna en stektermometer. Köttet är perfekt vid 68°.

Till grillningen

  1. Grilla även citronhalvor och rosmarinkvistar och lägg på serveringsfatet som garnering. Citronen är även god att pressa över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(185)

Kinakyckling med citron och chili

(4)

Linser med citron och persilja

(40)

Kryddiga honungsribs

(17)

Melonsallad med halloumi

(13)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

(22)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies