Citron- och rosmarinmarinerad rapsgriskotlett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Riktigt goda grillade kotletter får du om du kryddar dem med rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 20 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 rapsgriskotletter med ben
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar från kvarn
  • 1 tsk salt
  • Till grillningen:
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 delad citron

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
  2. Lägg ner kotletterna och vänd runt dem ordentligt.
  3. Ställ i kylskåpet att marinera minst 4 tim men gärna över natten.
  4. Grilla kotletterna över het glödbädd, 3–5 min per sida. Tiden beror helt på köttets tjocklek. Vänd dem regelbundet så att de får ett snyggt mönster och inte blir brända. Använd gärna en stektermometer. Köttet är perfekt vid 68°.

Till grillningen

  1. Grilla även citronhalvor och rosmarinkvistar och lägg på serveringsfatet som garnering. Citronen är även god att pressa över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Linser med citron och persilja

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 6 rapsgriskotletter med ben
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar från kvarn
  • 1 tsk salt
  • Till grillningen:
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 delad citron

Citron- och rosmarinmarinerad rapsgriskotlett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Riktigt goda grillade kotletter får du om du kryddar dem med rosmarin, vitlök och citron.

Tillagningstid: 20 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
  2. Lägg ner kotletterna och vänd runt dem ordentligt.
  3. Ställ i kylskåpet att marinera minst 4 tim men gärna över natten.
  4. Grilla kotletterna över het glödbädd, 3–5 min per sida. Tiden beror helt på köttets tjocklek. Vänd dem regelbundet så att de får ett snyggt mönster och inte blir brända. Använd gärna en stektermometer. Köttet är perfekt vid 68°.

Till grillningen

  1. Grilla även citronhalvor och rosmarinkvistar och lägg på serveringsfatet som garnering. Citronen är även god att pressa över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Linser med citron och persilja

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)