Chorizo med buljongkokt vitkål och pepparrotssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Sås med färskriven pepparrot ger extra sting till korven.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g vitkål
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 chorizo eller annan korv
  • 4 msk senap, eventuellt
  • olja till stekning
  • Pepparrotssås:
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite buljong och vispa till jämn konsistens. Tillsätt resten av buljongen och grädde under vispning. Koka tills såsen tjocknat, ca 5 min, rör då och då. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kålen i fyra stora klyftor, skär från roten så att varje klyfta håller ihop. Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg i kålen och koka 5 – 7 min tills kålen är mjuk, prova med en provsticka.
  3. Stek korvarna med lite olja i en stekpanna ca 5 min.
  4. Servera korven med vitkål, pepparrotssås och gärna en klick senap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2021-01-24

Den blev överraskade god. Gjorde enligt receptet men använde ingen senap.

Liknande recept

Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kålsoppa med korvslantar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bratwurst med surkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 700 g vitkål
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 chorizo eller annan korv
  • 4 msk senap, eventuellt
  • olja till stekning
  • Pepparrotssås:
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar
  • salt

Chorizo med buljongkokt vitkål och pepparrotssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Sås med färskriven pepparrot ger extra sting till korven.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite buljong och vispa till jämn konsistens. Tillsätt resten av buljongen och grädde under vispning. Koka tills såsen tjocknat, ca 5 min, rör då och då. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kålen i fyra stora klyftor, skär från roten så att varje klyfta håller ihop. Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg i kålen och koka 5 – 7 min tills kålen är mjuk, prova med en provsticka.
  3. Stek korvarna med lite olja i en stekpanna ca 5 min.
  4. Servera korven med vitkål, pepparrotssås och gärna en klick senap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2021-01-24

Den blev överraskade god. Gjorde enligt receptet men använde ingen senap.

Liknande recept

Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kålsoppa med korvslantar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bratwurst med surkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)