Chokladtryffel med apelsin

Chokladtryffel med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Apelsin och choklad är en oslagbar smakkombination.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 250 g hackad ljus choklad
  • 1 msk apelsinlikör eller koncentrerad juice
  • Garnering:
  • 125 g mörk choklad, i bitar
  • 0.5 dl chokladströssel, syltade små bitar av apelsinskal eller lite smält vit choklad

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt likör eller juice. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.
  2. Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
  3. Garnera med apelsinskal, ingefära eller chokladströssel. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna.
  4. Förvara i burk med lock i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladtryffel med apelsin
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 250 g hackad ljus choklad
  • 1 msk apelsinlikör eller koncentrerad juice
  • Garnering:
  • 125 g mörk choklad, i bitar
  • 0.5 dl chokladströssel, syltade små bitar av apelsinskal eller lite smält vit choklad

Chokladtryffel med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Apelsin och choklad är en oslagbar smakkombination.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt likör eller juice. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.
  2. Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
  3. Garnera med apelsinskal, ingefära eller chokladströssel. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna.
  4. Förvara i burk med lock i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!